Ha a Rockstar és a Take Two nem a könnyű pénzszerzés céljából készítette volna el a definitív GTA: Vice City-t, akkot akár ilyen gyönyörű is lehetett volna.

A cikk 2022. decemberében született.

Nem titok, hogy a Grand Theft Auto széria rajongói ki vannak éhezve az új tartalmakra. 2023-ban már tíz éves lesz a GTA V első kiadása, miközben a GTA 6-ra talán másfél, két évet is várnunk kell. Tavaly megjelent ugyan a GTA: The Trilogy – The Definitive Edition, ám meglehetősen vegyes érzelmeket váltott ki a közösségből.

A GTA III, GTA: Vice City, és GTA: San Andreas remastered változatai papíron jól hangoztak, ám a valóság sajnos teljesen mást mutatott, főleg az első időszakban. A rajongók azonban továbbra sem csüggednek, több projekt is felbukkant az elmúlt év során. Ezek közé tartozik a „GTA Vice City Remake” nevet viselő közösségi alkotás is.

Végre Unreal Engine 5 alatt is megtekinthetjük a Vice City ikonikus nyitójelenetét!

 

 

A fenti, pár perces mozgóképért a korábban már bemutatott TeaserPlay felelős. A készítő továbbra is Ray Liotta emlékének ajánlotta a videót. A színészlegenda az eredeti játékban Tommy Vercetti karakterét szinkronizálta, így kihagyhatatlan szerepe volt a Vice City ikonikus címmé válásában.

A videóban a Vice City nyitójelenetét élhetjük át újra, 4K felbontásban és a fentebb említett Unreal Engine 5 játékmotort használva. TeaserPlay bevetett minden modern technológiát, amit az Epic Games a fejlesztők kezébe adott, mint például a világításért felelős Lumen vagy épp a kihagyhatatlan Ray Tracing. Az eredeti képsorokat ide kattintva tekintheted meg, döbbenetes a különbség.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mentsd a dátumot! – Itt és ekkor leplezhetik le a Grand Theft Auto VI-ot

×