Néhány Modern Warfare III játékos nem elégedett meg a legális XP szerzéssel. Az exploit azonban többek játékát is teljesen tönkretette.

2023.11.14. – Még egy hete sincs, hogy megérkezett a Modern Warfare III teljes változata. A november másodikai Early Access kampány után a multiplayer és Zombie módokon volt most a sor. Ahogy az lenni szokott, a játékosok már az első órákban bele is vetették magukat az izgalmakba. Vannak, akik a Camo kihívásokat farmolták, míg mások csak szimplán az XP-re koncentráltak. Az utóbbival kapcsolatban néhány tanácsot is adtunk, hiszen hamar kiderült, hogy mely módokban pörög a legjobban a számláló.

Azon már senki nem lepődik meg, hogy néhány játékos nem állt meg ennél. Az új verziók elején rengeteg hiba színesíti a játékot, legtöbb esetben ezek inkább hátránnyal, mint előnnyel járnak. Néha azonban a bugok arra is lehetőséget adnak, hogy a játékosok jogosulatlan előnyhöz jussanak. Ez lehet a falban bújás lehetősége vagy épp az XP brutális mértékű farmolása. Nem mindig érdemes ezekkel kísérletezni, hiszen az esetek nagy részében kitiltást vonhatnak maguk után az ilyen jellegű próbálkozások. Ezúttal talán egy kicsit túlzásba estek a rajongók, komoly problémákat okoztak a Modern Warfare III infrastruktúrájának.

Fagytak a szerverek a Modern Warfare III XP bugjától

Az exploit egy egyszerű, de hatékony módszerrel használt. A játékosok korlátlan számú Sentry Gunt hozhattak létre a Zombies módban. Miután a játékosok 2000 pontot összegyűjtöttek a játékmódban vásároltak egy Sentry Gunt a Buy Stationnél, majd ezt ismételték tetszőleges alkalommal. Az exploit már önmagában sem volt túl kegyes a játékhoz, ám a limit hiánya miatt a Call of Duty: Modern Warfare III szerverei ki is fagytak. Olyan meccsek is érintettek voltak, melyek nem is zombi módban futottak. Azaz, miközben gyűlt a jogtalanul begyűjtött XP, közben mások játékélményét is sikerült elrontani. Olyannyira komoly problémáról beszélhetünk, hogy időközben a fejlesztők teljesen ki is vették a módból a Sentry Gunt. Remek kérdés, hogy mikor kerülhet vissza a játékba, könnyen előfordulhat, hogy heteket is várni kell erre.

Az új Modern Warfare 3-at tartják minden idők legrosszabb CoD játékának

 

×