Nemrég megjelent a legújabb Call of Duty, a Modern Warfare 3 újragondolt változata. Nos, a visszajelzések szerint nem lesz kultjáték belőle…

2023.11.14. – A Call of Duty története egészen a 2000-es évek elejére vezethető vissza. Az első játékot az Infinity Ward fejlesztette, s adta ki még 2003 októberében. A játék első komolyabb kiegészítőjét, a Call of Duty: United Offensive-et már az Activisionnek köszönhetjük, ez 2004-ben látott napvilágot. Később ez a csomag konzolokon (Xbox, GameCube, PlayStation 2) is megjelent, ám ott már Call of Duty: Finest Hour címmel. Ekkoriban még nagy volt a csata az FPS piacon, a Medal of Honor például igazi éllovasnak számított. Ezt a versenyt egyébként szépen lassan megnyerte a CoD, egyeduralkodóvá vált, ma meg már egyértelműen a legnagyobb lövöldének számít.

modern warfare

Ezt egyébként köszönheti annak is, hogy van egy kiváló Battle Royale módja, valamint annak, hogy konzisztensen érkeznek az epizódok. Nincsenek fel-felbukkanó hiátusok, szinte minden évben érkezik egy új Call of Duty. Ezt egyébként már az igazán nagy rajongók is nehezményezik, többen vélekednek úgy, hogy jót tenne a szériának egy-két év pihenő.

Förtelmes értékek

S mi sem mutatja ezt jobban annál, hogy a legújabb Call of Duty, az újragondolt Modern Warfare 3 talán a legrosszabb elem, ami valaha megjelent a sorozatban. Ezt sugallják legalábbis a kritikusok és a játékosok visszajelzései.

A Call of Duty: Modern Warfare 3 jelenleg a Metacriticen 50 ponton áll a 100-ból. Ráadásul ez a szám már átlagolva van, így kijelenthetjük, hogy temérdek 50 alatti értékeléssel is rendelkezik. Ez messze áll a korábbi legrosszabbtól, a Call of Duty: Vanguardtól, ami még így is 73-as átlaggal rendelkezik. A Vanguard ráadásul a 2021-es CoD volt, ebből is látszik, hogy az elmúlt években kezd elfáradni a széria. Lehet, hogy tényleg indokolt lenne egy pihenő…

De visszatérve a Modern Warfare 3 értékeléséhez, nem az átlag 50-es pontszám a legfájóbb. A játék több száz visszajelzés után 1,6-os átlag felhasználói értékeléssel rendelkezik egy 10-es skálán. Ez talán rosszabb is, mint a tesztpontszám, hiszen ez azt jelzi, hogy szinte élvezhetetlen a játékmenet.

Ezt olvastad már?

Egyszerre két játék magyar szinkronját is készíti a SzinkronSarok – Hallgass bele!

×