Snoop Dogg és fia úgy döntöttek, hogy komolyan támogatni fogják azokat az alkotókat, akik nagyon kreatívak. Érdekes kezdeményezés.

2023.11.10. – Azt már mindenki tudja, hogy a híres és sokak számára megosztó rapper előadó, Snoop Dogg igazán nagy gamer. Nem csak, hogy rendszeresen streamel is, egyszer olyan is előfordult, hogy úgy hagyta a live-ot, miközben nem is volt otthon. Ha ez nem lenne elég, a fia Cordell Broadus is nagyon szereti a videojátékokat, ketten pedig most úgy döntöttek, tenni is fognak valamit a játékosokért.

Snoop Dogg és fia, Cordell Broadus elindítják a Death Row Games nevű stúdiót, ami a videojáték-alkotók támogatására épül. Azokat szeretnék támogatni,

akik a Fortnite-on belül Unreal Editor segítségével fejlesztenek és adnak ki játékokat.

Ahogy arról a GameSpot is beszámolt, a Death Row Games az apa-fia duó korábbi üzleti együttműködésére épít. Kettejüknek ugyanis már korábban is volt videojátékokhoz köthető tevékenysége. Snoop Dogg a Call of Duty egyik játszható karaktere volt, Broadus pedig a Doge Dash című kripto-játék kreatív igazgatója. A páros emellett számos technológiai vállalkozásban is együttműködött, például az NFT képregény SUPERCUZZ és a Food Fighters Universe kapcsán.

Mi a cél?

A Death Row Games alapvető célkitűzése most az, hogy olyan kreatív alkotókat támogassanak, akik nem sok lehetőséghez jutnak a Fornite-on belül. Aki esetleg nem tudná, a Fortnite Unreal Editor lehetővé teszi, hogy a játékosok saját szigeteket hozzanak létre, melyek mindegyikén a játékmenet is egyedi lehet, mindenféle szórakoztató dolgot lehet alkotni. A szigeteket meg is lehet osztani másokkal, hogy bárki belépjen. Ezt a tevékenységet siker esetén maga az Epic is komoly összegekkel támogatja.

„Teremtsünk otthont a játék ökoszisztémájában a sokszínű alkotóknak, és legyünk részesei annak a narratívának, hogy milyen lesz a következő játék. Mindig azt mondom, hogy ‘mutassuk meg a kultúra reprezentációját ezekben a szektorokban’, szemben azzal, hogy csak a tehetségesek vagyunk. Biztosítani akartuk, hogy részesei legyünk a játékok születésének, és ami még fontosabb, hogy elmeséljük ezeket a történeteket a sokszínű és hátrányos helyzetű alkotóktól” – mondta Broadus.

Úgy tűnik tehát, hogy Snoop Dogg és fia nem saját játékokat szeretnének alkotni, kezdeményezésük inkább arról szól, hogy kreátorokat szeretnének támogatni, akiknek kevesebb lehetőségük van. Hogy ezt pontosan hogyan képzelik el, az még nem derült ki, de nagyjából úgy hangzik egyelőre, mint az Epic saját támogatási rendszere.

A dolognak egyébként van aktualitása. Miután a Fortnite visszatért az eredeti, 2018-as pályához, azonnal játékosrekordot döntött. Több mint 44,7 millió felhasználó lépett be a játékba. Közben az Epic nemrég elismerte, hogy az Epic Games Store még mindig nem nyereséges, öt év működés után sem.

Ezt láttad már?

Két élvezetes apokalipszis 20000 helyett ingyen az Epic áruházában

×