Bár még néhány hetet várnunk kell az Alone in the Dark reboot megjelenésére, most egy vaskos, 7 perces gameplay videóval leptek meg minket.

2023.11.09. – Akinek esetleg az Alone in the Dark nem mond semmit, akkor jobb ha tudja, hogy a világ egyik legérdekesebb horrorsorozatából maradt ki. A játéksorozat első epizódja eredetileg 1992-ben jelent meg, és az olyan címek mellett, mint a Resident Evil igazán egyedi stílust képviselt. A sorozat, különösen a debütáló játék a túlélő horror videojátékok egyik királyának számít, sokak szerint műfajteremtő. Az eredeti történet H. P. Lovecraft írásai alapján készült, de a sorozat későbbi játékai más forrásokból merítettek ihletet. A sorozatból hat rész készült, különböző témákkal és helyszínekkel. A játékok alapján pedig később két képregény és két film is született. 2018 szeptemberében az Atari SA eladta a franchise-t a THQ Nordicnak.

A kiadó pedig úgy döntött, kezd valamit ezzel az egyedi horrorsorozattal, ők pedig a teljes reboot mellett döntöttek. Ennek megjelenése pedig nincs is olyan messze. Bár még januárig várnunk kell az Alone in the Dark rebootra, a Pieces Interactive egy friss videót adott ki, amiben belenézhetünk a játékmenetbe.

Új gameplay

Az Alone in the Dark új, Looking for Jeremy című trailere hét perces betekintést enged néhány ijesztő jelenetbe. Ha már nagyon vártad Emily és Edward legújabb kalandját, érdemes lehet megnézni. Szörnyek leselkednek az árnyékban, de kevés a lőszer, szóval a játék pontosan az, amire számítottunk. Miután Edward Carnby (David Harbour) és Emily Hartwood (Jodie Comer) magánnyomozó kap egy titokzatos levelet, a Derceto-kastélyba indulnak, hogy megtalálják a címszereplő Jeremy-t, és kivizsgálják az ott zajló rejtélyes eseményeket.

A trailert elnézve a reboot mindenképpen ígéretesnek tűnik, és mivel a játék késése miatt a Pieces Interactive-nak több fejlesztési ideje volt rá, lehet, hogy az új rész újra reflektorfénybe hozhatja a sorozatot. Az Alone in the Dark két különböző perspektívát kínál majd, attól függően, hogy Emily vagy Edward szerepében játszunk, ami érdekes okot adhat arra, hogy kétszer is végigjátszuk a játékot. Az játék 2024. január 16-án jelenik meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

Ezt láttad már?

Komoly késéssel érkeznek majd a Sony live sevice PlayStation játékai

×