Egy új indie horrorjáték jelenik meg hamarosan, amiben a játékosok egy japán metróállomás végtelen útvesztőjéből próbálnak elmenekülni.

2023.11.06. – Aki valaha járt már Japánban, az tudja, aki pedig még nem, de tervezi az utazást, az legyen felkészülve. Bár Tokióban a metró- és vonatközlekedés nagyon hasznos és praktikus, egyes központi állomásokat nagyon bonyolultak lehetnek. Van olyan japán metróállomás, ahová számtalan vágányról érkezhetnek a szerelvények, ezek között pedig az átjutás, vagy egyáltalán a metró-aluljáróból való kijutás igen nehézkes lehet.

Ez annyira igaz, hogy korábban egy játékfejlesztő komplett RPG-t készített egy japán vasútállomás tervrajzai alapján. A játékban az állomás eredeti alaprajzán kell átvergődnünk magunkat, szörnyeket legyőzve. A Shibuya Dungeon pályái az eredeti Shibuya állomás alapján készültek, ami így néz ki.

Shibuya állomás

És ez még nem is a teljes térkép, ugyanis itt helyezkedik el még a JR vasútvonal állomása, és a Keio vasút egy szakasza is. A három vonalrendszer egy óriási állomásrendszert alkot, a föld mélyétől egészen a felszínig. Ráadásul amellett, hogy nyolc különböző vasút- és metróvonal fut itt össze, a létesítmény több tucat üzletnek és étteremnek is otthont ad. Még a helyiek számára is nehéz kiismerni az állomást, sokan a térképet böngészve indulnak el, pedig naponta járnak arra.

Új horrorjáték

Mindez persze jó alapot adott egy indie stúdiónak is arra, hogy elkészítsen egy horrorjátékot, ami ilyen labirintusokban játszódik. Az Exit 8-at a japán Kotake Create fejleszti, és még ebben a hónapban megjelenik a Steamen. A játék egy földalatti folyosóra helyezi a játékosokat, a feladat pedig a menekülés.

Azonban ahogy a játékosok haladnak előre, a folyosók mintha ismétlődnének, ahogy az utas is, aki folyamatosan elsétál a játékos mellett. A játék leírása szerint a játékosoknak „alaposan körül kell nézniük”, és megpróbálniuk kitalálni, hogyan juthatnak ki a végtelen útvesztőből.

Ne hagyjatok figyelmen kívül semmilyen anomáliát” – áll a leírásban. „Ha anomáliákat találsz, azonnal fordulj meg! Ha nem találsz anomáliát, ne fordulj vissza! A 8-as kijárat felé haladj!” A Kotake Create szerint a játék „egy rövid sétaszimulátor, amit a japán földalatti folyosók, terek és titkos szobák ihlettek”.

Az Exit 8 egyébként egy nemrég felkapott trend egyik friss eredménye. Az úgynevezett Backrooms trend a 4chan nevű fórumról indult, és sok helyen megjelent később. A trend legelterjedtebb változatában üres szobák labirintusaiban találjuk magunkat, amiből a kiutat csak akkor lehet megtalálni, ha valaki rést talál a pajzson. Mint mikor egy játékban véletlenül találsz egy helyet, ahol átjutsz a falon, stb. Az biztos, hogy a probléma elég frusztráló, így még egy horrorjátéknak is elmegy. Próbálj kijutni!

Ezt láttad már?

A világ legnagyobb billentyűzetével és egerével játszani is lehet

×