Bármennyire is furcsa, a hatalmas mechanikus billentyűzet és egér simán alkalmas volt arra, hogy játékban is teljesen használható legyen.

2023.11.06. – Bármennyire is sokan mondják, hogy nem a méret a lényeg, az Alienware úgy gondolta, nem hallgat senkire. Így egyik nap arra gondoltak, fognak kép PC perifériát, az Alienware AW420K mechanikus billentyűzetet és az AW720M gaming egeret, és felnagyítják azokat méretük 14-szeresére. Ezzel pedig létre is jött a világ legnagyobb mechanikus billentyűzete, ami több mint 5 méter hosszú. Csak a space billentyű akkora, mint egy ember.

A 3D nyomtatás a TweakTown beszámolója alapján három napig tartott, hiszen minden egyes mechanikus kapcsolót egyedileg kellett elkészíteni. Ennek oka persze az, hogy a létező billentyűzetkapcsolók egyszerűen nem ilyen nagyok. Az Alienware a Team Liquid csapatával működött együtt a projektben, még arra is rávették őket, hogy játsszanak egy DOTA meccset a túlméretezett eszközökkel. Természetesen az egész csapatnak egyetlen karaktert kellett irányítania. Mint kiderült, az egér is teljesen működőképes, óriási gombokkal és görgővel – bár a mozgatásához erősnek kell lenni.

Team Liquid/YouTube.

Az eredeti Alienware AW420K mechanikus billentyűzet egyébként a jól bevált Cherry MX kapcsolókkal van ellátva, szóval a 14:1 arányú másolat elkészítéséhez a csapatnak PVC csövekre, gumiszalagokra volt szüksége, hogy pontosan reprodukálja a mechanikus kapcsolók érzetét és kattanását. Mindezt a 84 billentyű mindegyikénél megtették, le a kalappal.

 

Bár a Team Liquid DOTA csapata a világ egyik legjobbja, a túlméretezett billentyűzet és egér használata még így is komoly erőfeszítést igényelt. Nagyon vicces nézni őket, lessetek bele a videóba! Olyan egyszerű feladatokkal is nehezen birkóznak meg, mint a gépelés és a Paint.

Ezt láttad már?

Ezzel a 125 (!!!) kiváló játékkal teljesen INGYEN játszhatsz a Steamen

×