A Microsoft nem bízza a véletlenre a dolgot. Néhány napja debütált csak a 23H2 frissítés, de máris új funkciók élesedtek a Windows felhasználóknál.

2023.11.08. – Az őszi időszakot mindig a nagyobb Windows frissítések megjelenésére tartogatja a Microsoft. Ezek általában külön számozást is kapnak, így a pár napja élesedett változat a 23H2 nevet viseli. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, a 23 az évet takarja, a H2 pedig azt, hogy az év melyik felében jött ki. Manapság ennek olyan nagy jelentősége nincs, hiszen egy nagy frissítés érkezik évente, ám a cég megtartotta ezt az elnevezést. Régebben azonban találkozhattunk 20H1 és 20H2 elnevezésekkel, ahol fontos volt kiemelni, hogy melyikről is van szó. Október végén debütált tehát a 23H2, mely rengeteg új funkciót magával hozott. Ezek közé tartozik a Copilot, de a Microsoft Paint is némi átalakuláson ment keresztül. Úgy tűnik, hogy a cég továbbra sem pihen, november első felére három újabb változtatás érkezett.

Erre a három új Windows újdonságra érdemes készülni

Viszlát Chat, helló Teams

Windows három újdonság

A Windows három újdonsága

A frissítés megérkezése előtt a Chat alkalmazást a tálcára rögzítve találhattuk meg. A Windows 23H2 érkezése után azonban a Microsoft Teams applikációba olvadt be. Jóval kompaktabb, átláthatóbb felületet kapott az alkalmazás, ahol az ismerőseinkkel, családtagjainkkal vagy épp kollégáinkkal beszélgethetünk.

A Teams is továbbfejlődött 

Korábban a Your Phone alkalmazás és az összekapcsolt iOS és Android készülékek segítségével lehetőségünk volt SMS üzenetet küldeni gépről is. Mostantól a Teams is megkapta ennek támogatását, illetve a kontaktjainkat is hozzáadhatjuk a programhoz. Ennek köszönhetően nem kell a telefonokért nyúlni, ha valamiért SMS küldésre kerülne a sor.

A rendszeralkalmazások szűrése

A frissítést követően a Start menün belül, a rendszer beállításaihoz szükséges alkalmazásokat külön címkével látta el a Microsoft. Ezeket külön is megtekinthetjük a Beállítások – Rendszer – Rendszerösszetevők menüpont alatt is. A Copilot sajnos továbbra sem érhető el hazánkban, így a fenti, kevésbé látványos, ám közben kifejezetten hasznos változásokkal kell beérnünk. Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy a Microsoft mikor tervezi szélesebb körben is bemutatni a mesterséges intelligenciával felvértezett Windows asszisztenst.

Forrás: HVG / Mashable 

Így fut iPhone-on a Windows legismertebb klónja – Natív támogatás?

×