Furcsa jelenség szakította félbe a párizsi Street Fighter 6 Offline Premiert. Tüntetők zavarták meg az eseményt, még rongálni is megpróbáltak.

2023.11.08. – November 3-a és 5-e között került megrendezésre a 2023-as Capcom Pro Tour párizsi Offline Premier eseménye. Nagy volt a felhajtás, ugyanis a Paris Games Week keretein belül kapott rendezési jogot a Capcom, ami az egyik legnagyobb gaming fesztiválja a területnek. S ha már Capcom Pro Tour, természetesen a jelenleg nagyágyúnak számító Street Fighter 6 sem maradhatott ki a repertoárból.

street fighter

A kiadó legfrissebb püföldéjét nagyon kedvelték a rajongók a megjelenésekor, sokak szerint ez az eddigi legjobb Street Fighter, ami megjelent. Ezek persze szubjektív vélemények, de objektíven megfogalmazhatunk annyit, hogy tényleg nagyon szépet összerakta a hatodik epizódot a Capcom. Épp ezért nagy is volt az érdeklődés a verseny iránt, temérdek tehetséges versenyző indult az Offline Premieren, na meg több ezren csak azért kilátogattak, hogy lássák a meccseket.

A döntőben két Capcom Cup bajnok, MenaRD és Chris Wong csapott össze. Maga a meccs körömrágósan szoros és izgalmas volt, ám sajnos nem emiatt fognak hosszú ideig emlékezni az eseményre. A döntőt félbe kellett szakítani, ugyanis Just Stop Oil aktivisták rohanták le a színpadot. Mindkét játékos monitorjára öntöttek valamit, akit zavarukban nem tudtak mit tenni, gyorsan felkaptak, amit csak tudtak, majd lerohantak a színpadról. Minden olyan gyorsan és váratlanul történt, hogy sem a rendezők, sem a kommentátorok nem tudtak hirtelen semmit sem tenni a káosz megfékezésére.

 

FWord, a Street Fighter esemény egyik kommentátora szerencsére időben kapcsolt és legalább az élő közvetítés nem akadt meg, igyekezett folytatni a műsort, már amennyire lehetett. Mivel ők a helyszínen tartózkodtak, igyekezett a lehető legtöbb mindent közölni a nézőkkel, hogy mindenki értse, mi is történik éppen a rendezvényen.

 

A Just Stop Oil aktivistái az Egyesült Királyság olaj és gáz felhasználási szokásai ellen tüntetnek világszerte. A szervezők gyorsan helyreállítottak mindent, több hasonló incidens már nem akasztotta meg a döntőt. Végül a hongkongi Chris Wong győzedelmeskedett.

Ezt olvastad már?

Az Nvidia vezetője szerint Jackie Chan tudná őt a legjobban eljátszani

×