Új kihívások elé néz az Inter Miami nyolcszoros aranylabdás szupersztárja, Lionel Messi. Befektetett egyik legjobb barátja esport klubjába.

2023.11.08. – Az Agüero által 2020-ban alapított KRÜ (vagy, ha úgy tetszik KRU) már számos népszerű „esportágban” versenyez. Jelen vannak a Rocket League, FIFA, Valorant, valamint a League of Legends top szcénájában is. Az egykori argentin válogatott csatár kedden egy rövid videóban erősítette meg, hogy Lionel Messi is támogatója lesz a projektnek, mint új társtulajdonos.

Agüero így nyilatkozott Messi „érkezéséről”:

„Örülök, hogy egy klubon oszthatok Leóval, természetesen most egy új életszakaszban, más kihívásokkal. Megtiszteltetés, hogy a KRÜ tagja. Ő a történelem legjobb labdarúgója és egyben nagyszerű barát is.”

 

 

Nem sokkal azután, hogy megerősítették Messi kapcsolatát a KRÜ-vel, De Gea felkérte Cristiano Ronaldót, hogy fektessen be a Rebels Gamingbe, ami egyébként a Manchester United korábbi kapusának tulajdona.

Mindezt egyébként Agüero bejelentővideója alatt tette a kommentek között, így jó eséllyel csak egy baráti viccelődésről van szó. Mondjuk az üzleti világban azt szokták mondani, hogy nincs barátság, így még az is lehet, hogy De Geáék is villannak hamarosan egy nagyot.

Nem újdonság egyébként az, hogy egy tehetős sportoló elkezdi támogatni az esportot. Nem is kell túlságosan messze tekinteni Messitől és Argentínától, ott van például Neymar Jr. a volt brazil csapattárs, akinek szenvedélye a Counter-Strike. Többször is streamelte a játékot, de közelről követi a brazil szcéna alakulásait. A tavalyi évben például telefonon gratulált a FURIA csapatának, akik 3-0-ás összesítéssel az elődöntőbe lőtték magukat a riói major tornán.

messi

Az európai színtéren is vannak természetesen megszállott esportba szerelmes futballisták. De Gea mellett Diogo Jota is hatalmas gamernek számít, s egy ideje már ő maga is rendelkezik saját csapattal. A portugál projektje még „Diogo Jota Esports” néven indult el, de talán ő maga is érezte, hogy ez hosszútávon nem fogja megállni a helyét. Immáron már Luna Galaxy néven tolják, s aktív résztvevői a FIFA közösségnek.

Kíváncsian várjuk, hogy mit jelent az esportnak Messi és Agüero újabb konzorciuma.

Ezt olvastad már?

Hivatalos: A Rockstar bejelentette, mikor jön az első GTA VI trailer

×