A Doritos és a gamer kultúra több szinten is összefonódott az elmúlt időszakban. Ezt a kapcsolatot emelné új szintre az óriáscég.

2023.11.07. – Az elmúlt időszakban elképesztő térhódításnak örvendhet a mesterséges intelligencia. Az alapvető felhasználási módokon kívül azonban rengeteg olyan programban is megtalálhatjuk, melyről egyáltalán nem is sejtenénk. Ide tartozhat az RTX Voice megoldása is, mely nem véletlenül használja számításokra az RT/Tensor magokat. Az alkalmazást futtatva a legzajosabb környezetben is tiszta hangsávokat kapunk, melyek akár podcastek rögzítésénél, akár egyszerű Discord beszélgetésnél remekül jöhetnek. Legyen szó porszívóról vagy épp teljesen kiszámíthatatlan hanghatásokról, az RTX Voice nagyszerűen teszi a dolgát. Úgy tűnik, hogy a Doritos is ezt az ötletet vette alapul.

Rengeteg Call of Duty promóciót is láthattunk a Doritos csomagolásán

Rengeteg Call of Duty promóciót is láthattunk a Doritos csomagolásán

A Doritos egy amerikai ízesített tortilla chips márka, amelyet a Frito-Lay, a PepsiCo 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat gyárt. A Doritos koncepciója Disneylandből származik, egy Frito-Lay által vezetett étteremben. 1966-ban a Doritos lett az első nemzeti szinten elérhető tortilla chips az Egyesült Államokban. Amerikában elválaszthatatlan lett a gamer kultúrától, rengeteg mém is erre épül, ahogy bizony a Mountain Dew itallal is elkerülhetetlen barátok.

Megérkezett a Doritos Silent

Az első képek alapján sokan úgy gondolták, hogy a Silent egy új ízesítés lesz, ám nem is tévedhettek volna nagyobbat. A Doritos Silent nem más, mint egy AI segítségét bevető alkalmazás, mely igyekszik kizárni a mikrofon által felvett csámcsogást, chips ropogást. A hivatalos weboldal állítása alapján több mint 5000 chips elfogyasztásával tanították be a mesterséges intelligenciát, hogy tökéletesen kiszűrje ezeket a hangokat.

Az alkalmazás letöltése és telepítése sem igényel különösebb erőfeszítéséket. Nemes egyszerűséggel el kell látogatni a Doritos Silent hivatalos weboldalára, majd néhány egyszerű adatot kitöltve letölteni az .exe fájlt. Windows 10 és 11 operációs rendszeren is fut a program, ahogy bizony 7. generációs Intel processzorral is megelégszik.

Olyan AI kerülhet a GTA VI-ba, ami miatt nem mindegy, hogy mit csinálsz

×