Elérkezett az idő, hogy megtudjuk, hogyan lett Henry Creelből Vecna, és mi közük hozzá a sorozatból már jól ismert karaktereknek.

2023.11.07. – Toporogva várja egy egész világ, hogy végre folytatódjon a Stranger Things, a mindent lezáró, ötödik évaddal. Mivel az amerikai színészek sztrájkja miatt továbbra se tudják leforgatni, a nagy konklúzió biztosan tolódik. Egy reménysugár van, hogy kapunk némi betevőt a Netflix sikerszériájából, és az egy Vecna sztoriját megalapozó SZÍNDARAB.

Forrás: Netflix

A Stranger Things színpadi előzménytörténete váratlanul nagy látványt tartogat, mivel különleges technológiát vetnek be hozzá.

Az előadást – amit erősen esélyes, hogy felvételről vagy élőben egyszer a Netflix is bemutat – a George Lucas alapította Industrial Light & Magic effekt mesterei teszik látványossá. Az ún. stagecraft technológiát a Disney+ sorozatához, a The Mandalorianhoz fejlesztették ki. Forradalmi megoldásról van szó: lehetővé teszi, hogy óriási, hiperrealisztikus képet adó LED-falak egészítsék ki a díszletet, amiben így valós időben jelenhetnek meg, például CGI tartalmak. A megoldás egy színházi előadással csodákat tehet, és tenni is fog, a Stranger Things: The First Shadow című darab előadásain.

A színpadi adaptáció egy előzménytörténet. 1959-ben járunk, Hawkins városában, amikor és ahol a ’80-as években játszódó sorozat tinédzser főhősei még piszkos kis gondolatban sem léteztek. Annál inkább a fiatal – még nem seriff – Jim Hopper, Joyce és Bob. Aki viszont még fontosabb figura, mert a színdarab azt meséli el, hogyan lett belőle Dr. Brenner legelső páciense kísérleti nyula, az Henry Creel, vagyis a későbbi Vecna, a Tótágas ördögi dimenzió létrehozója, ura és parancsolója.

Ekkor érkezik

A Stranger Things: The First Shadow-t még ebben a hónapban színpadra állítják. Világkörüli turné egyelőre nem néz ki számára, de Londonban, a Phoenix Theatre-ben biztos, hogy nagyon sokan fogják látni. Abban reménykedünk, hogy a Netflix nem lesz fukar, és idővel bemutatja a streaming platformján – például jövőre, amikor még biztosan nem kerül fel a kínálatba az ötödik évad. A dráma fejlesztésében a Duffer-fivérek is részt vettek, az előadás rendezője pedig Stephen Daldry és Justin Martin – írja az IGN. A szereposztás: Henry Creel (Louis McCartney), Oscar Lloyd (Jim Hopper), Isabella Pappas (Joyce), Patrick Vaill (Dr. Brenner), Christopher Buckley (Bob), Ella Karuna (Patty), Shane Attwooll (Hopper rendőrfőnök), Chase Brown (Lonnie Byers), Kemi Awoderu (Sue Anderson), Ammar Duffus (Charles Sinclair), Gilles Geary (Ted Wheeler), Florence Guy (Karen Childress), Max Harwood (Allen Munson), Michael Jibson (Victor Creel), Matthew Pidgeon (az idősebb Newby), Calum Ross (Walter Henderson), Maisie Norma Seaton (Claudia Henderson), Lauren Ward (Virginia Creel).

De játékban is hangolódhatunk majd a Stranger Things lezárására:

Kiszivárgott videó: újabb Stranger Things x Fortnite crossover jön

×