Hamarosan itt az 1993-as Doom megjelenésének harmincadik évfordulója. John Romero, a játék fő tervezője pedig méltó ünneplést tervez.

2023.11.06. – Decemberben lesz 30 éve annak, hogy megjelent minden idők egyik legismertebb és legkedveltebb, vérgőzben fürdő lövöldéje, a Doom. A jeles évfordulónak köszönhetően, az eredeti játék fő tervezője, John Romero egy teljes új, friss Doom-epizódot fog kiadni. Az új csomagban eddig még nem látott pályák is helyet kapnak. Sőt, már a pontos megjelenési dátumot is ismerjük.

Romero X-en arról posztolt, hogy ez a projekt lesz az eredeti, 1993-as Doom hatodik nem hivatalos „epizódja”. Az eredeti rajongóinak ez nem lehet újdonság, a korábbi kiegészítőkkel is biztosan játszanak mind a mai napig. De az új, hatodik bővítmény a 30. születésnap kapcsán még ikonikusabb lesz, mint a korábbiak. A stílus megszűnésétől nem kell tartani, Romero biztosított mindenkit arról, hogy az eredeti technikákkal, textúrákkal, fegyverekkel és ellenfelekkel dolgozott. Ez pedig azt jelenti, hogy minden újdonság pontosan olyan köntösbe lesz bújtatva, hogy ne lógjon ki az 1993-as eredeti verzió elemei közül.

doom

A Sigil II néven érkező új csomag összesen 9 egyjátékos és 2 darab multiplayer pályát fog tartalmazni, amik egy hatodik epizódot adnak majd hozzá az eredeti Doom-hoz. Utóbbi 1993-ban ugyan csak három epizóddal érkezett, de azt két évvel később, 1995-ben megjelent bővített változata, az Ultimate Doom egy negyedikkel egészített ki; Romero pedig 2019-ben Sigil néven kiadott egy ötödik epizódot is. A Sigil II most ezekre rak még rá egy plusz lapáttal – írja a PC Forum.

S mivel ez a Sigil-projekt tényleg az igazi rajongóknak szól, Romero ehhez is igazította az új bővítmény árcéduláját. Senkitől nem kér semmit érte, csak azt, hogy szeressék, és játékórájukkal támogassák a projektet. Persze az igazán nagy rajongók megvehetik majd az új epizód egy, maga az alkotó által dedikált példányát is. Ez egy sörétes puska töltényt mintázó pendriveon fog érkezni néhány egyéb, a Doom-hoz kapcsolódó tárggyal egyetemben egy dobozban.

A szóban forgó új epizód megjelenését 2023. december 10-re tervezi a fejlesztő. Kár lenne kihagyni!

Ezt olvastad már?

Videót készít, lehallgat és banki adatokat lop egy androidos trójai program

×