Akár főhős, akár antagonista, valószínűleg ez a tíz anime karakter érdemelte ki azt, hogy a top harcosok élmezőnyébe tartozzon.

2023.11.06. – A legepikusabb anime összecsapások vitathatatlanok, akkor minden harcos ereje is, aki megvívja őket. A DualSchokers segítségével összeszedtük, mely karakterek méltók a műfaj legnagyobb harcosa címre. Az alábbi tíz karakter közül szinte bármelyikre rácsaphatnánk a plecsnit, de leheletnyi különbségek miatt mégis összeáll a ranglista. Íme!

10. Kazuma Kuwabara (Yu Yu Hakusho)

A Yu Yu Hakusho sorozat kissé kőfejű, de nagyon erős spirituális energiával rendelkező harcosa, aki hihetetlen, az emberi szintet meghaladó fizikai erővel rendelkezik. Kissé balhés fickó, mert könnyen eluralkodnak rajta az érzelmek, így az indulatok is. A szellemi erejét és a telepátiát ugyancsak maximálisan kihasználja a harcstílusában. A legjobb pillanatai azok, amikor egymaga száll szembe a főellenséggel, Rishoval. Mivel sikerül legyőznie, bebizonyítja, hogy helye van a Yu Yu Hakusho anime legjobb harcosai között.

9. Levi Ackerman (Attack On Titan)

Mozgékony fizikum jellemzi és tapasztalt harcos, viszont kétségtelen, hogy eléggé rá van utalva a felszerelésére. Ettől függetlenül az emberiség talán leghatékonyabb katonájaként ismerjük meg az Attack On Titan anime epizódjaiban. Egy különleges alakulatot vezet, és az ő neve mellett szerepel talán a legtöbb megölt titán a statisztikákban. Jellemzően higgadt fazon, de nem teketóriázik, ha fel kell koncolni az ellenséget. Az ODM felszerelése nélkül persze jóval kevésbé lenne veszélyes, de nem igazán látjuk nélküle. Legnagyobb csatáját, amivel erre a listára is felvéste a nevét, Zeke Yeagerrel szemben vívja.

8. Manjiro Sano (Tokyo Revengers)

Rendelkezik a szuperember ütés képességével, de más szupererőket kénytelen nélkülözni. A megjelenése mindazonáltal csalóka, amire sok ellensége ráfarag, hiszen alábecsülik az erejét. Mikey, ahogy becézik, vitathatatlanul a Tokyo Revengers anime összes többi karaktere felett áll. Remek harci szellem, hatalmas állóképesség, fejlett harcművész készséges, nyugodt természet jellemzi. Pedig közben egy fenevad. És mivel bír természetfeletti erővel is, mindenképpen helye van a rangsorban.

7. Saitama (One Punch Man)

Annak ellenére az egyik legerősebb anime karakter, hogy egyáltalán nem bunyós alkat. Na persze, ha valakinek elég az ujja egyetlen legyintése ahhoz, hogy szinte bárkit elintézzen, nem is kell monumentális fizikai erő. Ez a vézna kopasz fickó szinte mindenkinél veszélyesebb az anime figurái közül. Egyetlen méltó ellenfele Boros, aki egyszer akkorát bemos neki, hogy a Holdig repül. A bosszú sem marad el, sőt, annyira kíméletlenre sikerül, hogy az antagonista teste darabokra robban.

6. Akaza (Demon Slayer)

Nem igazán bírja a napsütést, de ezzel végére is értünk a gyengeségeinek, mivel fantasztikus öngyógyító szupererővel rendelkező, harcművész csodagyerekként indul, majd a Demon Slayer anime egyik legnagyobb holddémonjává válik. Bár a képességei nem mutatkoznak meg teljes valójukban a sorozat játékideje alatt, a Mugen Train történetívben láthatjuk, mire képes, amikor megmérkőzik Rengokuval. A harc során Akaza felszabadítja a valódi erejét, és le is győzi erős ellenfelét, pedig viszonylag lazán harcol. Csak az a fránya Nap – mivel oda nem tud kilépni, talán sosem tudjuk meg, mit művelne a többi karakterrel.

5. Guts (Berserk)

Hihetetlen erő és gyorsaság, lenyűgöző harci szellem, de gyengébb stratégiai érzék jellemzi. Éjfekete ruhás kardforgató, akit a halott anyjából emeltek ki. Ez elég durva nyitány egy életnek, de úgy tűnik, eleve megedződve született. Már háromévesen zsoldosnak képzik, míg végül, rettenthetetlen és könyörtelen harcos nem válik belőle. Az anime szerint ahogy cseperedett a kis Guts, úgy lett egyre nagyobb a bökője és a benne rejlő nyers erő is. Erre pakol rá rendesen a Sárkányölő kard, a Dragonslayer. A hatalmas erő hatalmas felelőtlenséggel is jár: annyira bízik magában, hogy különösebb gondolkodás nélkül az ellenségre ront, és nem nagyon érzi, mikor kellene visszavonulót fújni.

4. Kenshiro (Fist Of The North Star)

A Hokuto Shinken harcstílus talán legnagyobb – de azért nem teljesen verhetetlen – mestere. Jól ismert arc az anime műfaj rajongóinak körében. Erős, önzetlen, sztoikus és jószívű férfiként ábrázolják, és tulajdonképpen ő az első, aki megtöri azt a sztereotípiát, hogy a férfiak nem sírnak. Szelíd szörnyeteg tehát, akinek képességei talán a „Száz Törés Öklének” használata közben válnak a legnyilvánvalóbbá. Ez gyors ütések sorozata, azzal a céllal, hogy gyorsan szétroncsolja a belső szerveket. Csak azért csúszhatott le a dobogóról, mert nem éppen legyőzhetetlen: veszít például Souther ellen is.

3. Yujiro Hanma (Baki Hanma)

Túlzott fizikai erő és lobbanékonyság – nem a legbiztonságosabb kombó. Nem véletlenül vannak ellentmondásos jelzői, köztük a magasztos „a Föld legerősebbje” és a kevésbé hízelgő „Ogre”. A Baki Hanma anime karakterei közül Yujiro áll a csúcson: két méter magas tank, aki tulajdonképpen felülmúlhatatlan. Elég rávetni egy pillantást ahhoz, hogy az ellenséget elfogja a halálfélelem, de ha belendül, akkor tényleg képes bárkit és bármit elintézni, aki és ami az útjába kerül. Puszta kézzel letépi ellenfele arcát, visszatart egy rohamosztagot, és legyőz akár egy egész modern hadseregeket. Mivel az erejével szinte szó szerint hegyeket képes megmozgatni, abszolút itt a helye, a rangsor dobogóján.

2. Might Guy (Naruto Shippuden)

A Naruto Shippudenből ismert Taijutsu-mester a Konoha egyik legjobb Jonin harcosa, egyben tökéletes példája annak, hogy a kemény munka fontosabb, mint az, hogy valaki őstehetség legyen. Ami a zsenialitását és erejét illeti, Might Guy számos ellenfelet legyőz a sorozatban, még a legjelentősebb ellenséget, az Akatsuki tagját, Kisamét is. Titkos technikája, a Nyolc Kapu segítségével Guy teste lenyűgöző átalakuláson megy át, és elképesztően megnöveli fizikai erejét. Miután a farkasfarkú szörnyetegként ismert Kisamét és a hatalmas Madarát is legyőzi, Guy kétségtelenül az anime műfaj legjobb harcosai közé tartozik. Ezért nem kevés kockázatot vállal, a Nyolc Kapu ugyanis felemészti a csakráját, és ez végül megölheti őt.

1. Goku (Dragon Ball Z)

Ki más lenne az élen? Kakarot, azaz Goku a sorozat kezdete óta ismert név a műfaj fanatikusainak körében. Ami megkülönbözteti őt az anime világának minden más harcosától, az az, hogy folyamatosan küzd a nehézségekkel, és tényleg bárkivel hajlandó szembe szállni az igazság jegyében. Goku különböző átalakulásokon megy keresztül, és minden alkalommal legyőzi korábbi korlátait, így bizonyítva rátermettségét, akár olyan veszélyesen erős ellenségekkel szemben, mint Frieza, Cell, Jiren és még sokan mások. Valahogy mindet túlél, és egyre erősebbé válik. Gokut az edzés és az új képességek elsajátítása teszi félelmetes ellenféllé. Olyasvalaki, aki még a lábával is tud gondolkodni a csatában. Ez az egyik ok a sok ok közül, amiért Goku megérdemli, hogy a legjobb anime harcosnak nevezzük.

És mekkora harcokat vívnak? Itt találod a legdurvább anime összecsapásokat:

Már neked is fáj: a 10 legbrutálisabb harc modern anime sorozatokban

×