A feketeöves rajongók gyomra is beleremeg – itt a 10 legerőszakosabb anime harc, avagy ilyen, amikor a készítőknél elgurul a gyógyszer.

2023.10.30. – A 2000-es évektől napjainkig számos modern anime hozott össze egészen hihetetlen akciójeleneteket. A korszerű látvány és az elszabadult kreativitás miatt már-már megszégyenítik a régebbi anime sorozatokat. A legjobb az egészben, hogy ezek az izzó anime küzdelmek a harcrendszerek lenyűgöző változatosságát vonultatják fel. Van sötét átkokkal fűszerezett öldöklés a Jujutsu Kaisenből, ördög és pokol a Chainsaw Manből és démoni varázslás a Demon Slayerből. Igazán brutális és erőszakos harcok, amelynek gyűjtéséhez köszönjük a CBR nélkülözhetetlen segítségét!

10. JoJo’s Bizarre Adventure: Giorno Giovanna Vs. Cioccolata

A több évtizedes múltra visszatekintő JoJo’s Bizarre Adventure mangasorozatból készült anime bővelkedik változatos harcokban. Érdekes ugyanakkor, hogy messze nem mindig brutális és korhatáros. Talán éppen ezért sokkoló időnként beleszaladni olyan küzdelmekbe, mint a főhős Giorno Giovanna összecsapása a nemezisével, Cioccolatával. Örökre emlékezetes Stand-csata lett, ahogy a szadista főellenséget elkalapálják – Giorno mindent belead, hogy egyszer és mindenkorra lerendezze Cioccolatát.

9. Demon Slayer: Tanjiro Kamado Vs. Gyutaro

Ebben a világban a démonokat csak halálos erővel lehet megállítani, csellel vagy szép szóval semmiképp. Így az alapjáraton kedves természetű Tanjiro Kamadonak sincs más választása a 2. évadban, mint az, hogy a kegyelem legapróbb szikrája nélkül essen neki Gyutaro és Daki párosának. Tanjiro csapata kétségbeesetten küzd ellenük, és a harc epizódról epizódra egyre brutálisabb és intenzívebb. A végén Gyutaro félholtra veri Tanjirot, de az mégis dacosan ellenáll, és a pusztító Hinokami Kagurával válaszolva egyszer és mindenkorra elintézi az ellenséget.

8. Jujutsu Kaisen: Yuji Itadori & Aoi Todo Vs. Hanami

Az első évad a két nagy varázslóiskola közötti ádáz csatát mutatja be. A főszereplőnk Yuji Itadori, akinek a riválisa a kiotói Aoi Todo. Közöttük is ádáz küzdelem dúl, de aztán megérkeznek a közös ellenségeik, így kénytelenek összeállni, hogy megvívják a legnagyobb háborút, Hanami ellen. A Black Flash és a Boogie Woogie segítségével kerekednek felül, és bár a lezárás nem végleges győzelem, maga a csata az egyik legbrutálisabb a Jujutsu Kaisen, de talán a 21. századi animék történetében is.

7. Bleach: Kenpachi Zaraki Vs. Nnoitora Gilga

Ez az anime tele van izgalmas és megdöbbentően erőszakos csatával. A harci jelenetek annak ellenére verték ki a biztosítékot a közönség szelídebb lelkű tagjainál, hogy azokon jelentősen finomították ahhoz képest, amilyenek az eredeti mangában voltak. Jó példa erre Kenpachi Zaraki kapitány halálos párbaja Nnoitora Gilga ellen. Volt mit megbosszulni, és a revans ritka kegyetlenre is sikerült.

6. Chainsaw Man: Denji Vs. Eternity Devil

Ez csípőből is elég véres és gyomorforgató anime: rengeteg véres és kegyetlen harcot sikerült belezsúfolni, a mindössze 12 epizódba. A legtöbb harc megdöbbentően hátborzongató, de köztük is az élen áll Denji minden egyes összecsapása Katana Mannal. Mégis, a főhős Eternity Devillel folytatott harca mutatja meg igazán, hogy a Chainsaw Man mennyire erőszakos. Mivel az ördög csapdába ejtette Denji csapatát egy szállodában, nincs más út, csak a Chainsaw Man mód, amivel jó alapos darabolást kell kivitelezni ahhoz, hogy legyőzze a kegyetlen ellenséget.

5. Tokyo Revengers: Takemichi Hanagaki & Friends Vs. Taiju Shiba

A Tokyo Revengers a modern anime legdurvább és legbrutálisabb harcait vonultatja fel. Többnyire utcán élő punkok verik benne eszméletlenre egymást. A főszereplő Takemichi Hanagaki már hozzáedződött a náspánghoz, de még ő sem állt teljesen készen arra, amivel a 2. évadban kellett szembenézni, Taiju Shiba ellen. Hosszan végig kellett nézni, hogy főhőseinket alaposan elverik, de Takemichi csodával határos módon nem a sürgősségire vonszolta magát, hanem újra beleállt a küzdelembe. A kitartása a harc, egyben a rendkívül erőszakos küzdelem folytatását eredményezi – megfűszerezve egy kis szurkálással.

4. One Piece: Monkey D. Luffy Vs. Charlotte Katakuri

A One Piece tele van kiemelkedő harci jelenetekkel, amelyek csak egyre intenzívebbek és izgalmasabbak lettek az anime folytatásával. Luffy Sir Crocodile és Donquixote Doflamingo elleni harcai kegyetlenek voltak, de az utóbbi években készült epizódok között a Charlotte Katakuri tábornok elleni harc viszi a pálmát. Luffy és Katakuri egyenrangú ellenfelek, akiknek a flexibilis képességei is nagyjából azonosak, ezért alig bírnak egymással. Luffy hatalmasat küzd Katakuri ellen, és számtalan ütést kell elviselnie, mielőtt szoros és fájdalmas győzelmet arat.

3. Attack On Titan: Levi Ackerman’s Team Vs. The Female Titan

Az Attack on Titan legtöbb harca új mércét állított fel az anime műfaj véres, naturális erőszakossága terén, és a rajongók aligha tudják eldönteni, melyik a legbrutálisabb küzdelem. Jó példa lehet viszont Levi Ackerman kapitány és csapata harca Annie Leonhart női titán alakjával szemben, az 1. évadban. Utóbbi hidegvérrel, egyenként zúzza szét a felderítőket. Levi csapatának nagy része is meghal a nő keze által, így Levi kénytelen csatlakozni a harchoz. Mindent belead, hogy tetőtől talpig lerombolja a Női Titánt, mielőtt végül elfogják az erdei csatatéren.

2. My Hero Academia: All Might Vs. All For One

A My Hero Academia Quirk-alapú harcrendszere gyakran jutalmazza a hősöket és a gonosztevőket egyaránt, ha kreatív módon használják a Quirkjeiket. A legtöbb esetben a profi hősök okosan is teszik: minimális vérontás nélkül elkapják a gonosztevőket, de All Might tudja, hogy All For One ellen erre nincs esély. All Might és All For One a 3. évadban esnek egymásnak, oldalukon a legerősebb harcosaikkal. Utolsó erőket is megmozgató, fordulatos, földrengető és brutális csata lett belőle.

1. One-Punch Man: Saitama Vs Boros

A One-Punch Man harcai a hülye humor és a csonttörő erőszak jellegzetes mixe. Aztán megérkezik az idegen hadúr, Boros, és amíg a hősök a csatlósai ellen harcolnak, addig Saitama a nagyfőnök ellen indul. Saitama és Boros élete párbaját vívja, olyan ütéseket váltva, hogy abban egész városrészek pusztulnak el. Az ádáz küzdelmet végül Saitama tudja lezárni, akkor erővel támadva ősellenségére, hogy az tényleg még a Holdról is látszik.

Tetszett? Nézd meg ezt az anime toplistát is:

Csúcs anime-harcok – A Dragon Ball 10 leglegendásabb összecsapása

×