A Winamp egykor a legmenőbb zenehallgatást jelentette sokak számára. Úgy tűnik, hogy hosszú évek kihagyása után ismét fejlődésnek indul.

2023.11.05. – A kétezres évek elején és közepén a „menő” PC-s zenehallgatás egyeduralkodója volt a Winamp. A gyári Windows Media Playerre fényéveket vert, miközben a felhasználók a saját szájízük szerint alakíthatták a kinézetét és a funkcióit. A lejátszóprogram első verzióját Justin Frankel és Dmitrij Boldirev alkotta meg 1997-ban, a legsikeresebb a 2003-ban megjelent ötödik verzió volt. A 2010-es évek közepére aztán eltűnt a piacról a program, 2013 végén hivatalosan is megszűnt a fejlesztése. Nem véletlenül, ekkor kezdtek szárnyalni a különféle streaming megoldások, mint a Spotify, a Deezer vagy épp a Tidal. Ezekkel bizony az offline zenehallgatás nem igazán tudott versenyezni, főleg, ha a kalózkodás sem volt teljesen az ínyünkre.

Winamp

Winamp

2022 második felében azonban érdekes hírek kezdtek felröppenni. Hosszú idő után új változatok jelentek meg a cég weboldalán, a Windows 11 hivatalos támogatására sem kellett sokat várni. Nem véletlenül, hiszen a korábbi funkciók mellett újak is érkeztek az alkalmazásába. A zenéket megvásárolhatják közvetlenül az alkalmazásban a felhasználók, de előfizetéses modell is elérhető az ínyencek számára, melyekkel akár a merchek árán is faraghatnak.

Hamarosan az Android és iPhone Winamp applikációk is élesednek

A Llama Group  bejelentette, hogy az asztali platformokat kinőve, immáron Android és iOS operációs rendszereken is találkozhatunk a programmal. Az iparági pletykák ezt már korábban valószínűsítették, ám a tesztek zárt körülmények között zajlottak. A tesztek azonban sikerrel zárultak, éppen ezért döntött úgy a vállalat, hogy bárki számára elérhetővé teszik ezeket az alkalmazásokat. A közlemény kifejezetten kellemes hangvétellel nyilatkozik a megjelenésről, nagy eséllyel már heteken belül megérkezhetnek a Google Play és App Store áruházakba a hivatalos alkalmazások. Remek kérdés, hogy egy Tidal, Spotify vagy Apple Music mellett mennyire állja meg a helyét a Winamp, ám mindig öröm látni, amikor a Winamphoz hasonló, egykor ikonikus alkalmazások újult erőre kapnak friss körülmények között is.

Forrás: PCFórum

Ezzel a 125 (!!!) kiváló játékkal teljesen INGYEN játszhatsz a Steamen

×