Amíg várunk a The Elder Scrolls VI megjelenésére, a tehetséges rajongók őrületesen jó modokkal kápráztatják el társaikat. Így könnyű várakozni!

2023.11.03. – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy rendesen el vannak látva tartalmakkal a The Elder Scrolls rajongók. Tény, jelenleg gőzerővel halad előre az Online, viszont azok számára, akik nem szeretnének állandó internetkapcsolattal TES-ezni, sajnos nem jut más csak a Skyrim. Utóbbi pedig immáron 12 éves. Tény, hogy kiváló motor dolgozik a játék alatt, de most már épp ideje lenne egy The Elder Scrolls VI-hoz, amiről sajnos még semmit sem tudni. Persze azon felül, hogy már fejlesztik…

Mivel a Bethesda az elmúlt időszakban a Starfielddel volt elfoglalva, így jó eséllyel még egy ideig nem fogjuk látni a hatodik epizódot, marad tehát az Online, na meg a Skyrim a szomjunk oltására. Vagy persze ott vannak azok a régi, ikonikus címek, mint az Oblivion, vagy a Morrowind, ám ezeket grafikai elavultságuk miatt már nehéz megemészteni.

Készül a Skyblivion

Ezért is olyan hatalmas szó, hogy jól alakul a Skyblivion rajongói projekt. Ennek a rajongói modnak az a szerepe, hogy a régi jó Oblivion történetét, tájait, lényeit és egyéb karaktereit a Skyrim motorjára átültesse. Hiszen legyen bármennyire legendás az Oblivion, már az is vagy 17 éves.

 

Halloween a legjobbkor érkezett, ugyanis a Skyblivion fejlesztői egy hátborzongató update-tel szolgáltak a kíváncsi rajongóknak. Maga a mod megjelenése 2025-re van betervezve, de már most láthatjuk, hogy milyen minőségi anyagra lehet majd számítani. De mégis miért csak olyan későn?

Nos, a fejlesztők nem csak újraalkotják a játékot, hanem ki is bővítik. A Halloween Update keretein belül megmutatták a készítők, hogy új lények (szellemek, lidércek) is érkeznek majd a játékba. Új helyszínekkel, na meg küldetésekkel karöltve. Az újdonságok bemutatását nem aprózták el, egy összesen 25 perces videóban rántották le a leplet róluk.

Amennyit jelenleg tudunk a The Elder Scrolls VI megjelenéséről, jelenleg a Skyblivion a legjobb lehetőségünk arra, hogy valami új kalandba fogjunk szeretett fantáziavilágunkban. Szerencsére a projekt jó kezekben van, legalábbis a bemutató alapján mindenképpen ezt szűrhetjük le.

Ezt olvastad már?

Két suhanc nem csak a TheVR-t, hanem a komplett magyar Twitchet is rommá verte

×