A megjelenésekor óriási csalódást keltő vámpírhorror a Bethesda szándékai szerint egy igazán jó shooterré változik. El is kezdték az átalakítását.

2023.10.07. – A Bethesda először is kiadta az Arkane Redfallhoz ígért 60fps-es frissítést, de más különböző változtatásokat is eszközölt a játék harci módjain és globálisan a játékmeneten – írja a Bethesda közleményére hivatkozva a VGC. Ez a javítás Performance Mode-ot ad az Xbox Series X|S változathoz, illetve tartalmaz lopakodó leszereléseket, új kontroller-beállításokat, akadálymentesítő javításokat és sok minden mást.

„Fedezd fel a még veszélyesebb Redfallt a megnövekedett nyílt világ ellenséges populációval és új találkozásaival”

– áll a közleményben, ami egy teljes listát is közöl az update-ben szereplő javításokról és kiegészítőkről. A múlt hónapban a Bethesda kiadó vezetője, Pete Hines szerényen azt mondta, hogy a cég egy „jó játékot” fog csinálni a Redfallból. Ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy a game debütálása felér egy vereséggel, de ennek ellenére sem szándékoznak bedobni a törülközőt. Ami végtelenül szimpatikus lépés. A Redfall annak ellenére kap nagyon jelentős javításokat, hogy a megjelenése finoman szólva sem részesült pozitív fogadtatásban. Az viszont, hogy nem engedik el, mint ahogy azt az év másik nagy égése, a The Lord of the Rings Gollum alkotói tették, tényleg megsüvegelendő.

Forrás: Bethesda

„Oké, nem úgy indult a játék, ahogy szerettük volna, de még mindig egy szórakoztató cím, ezért tovább fogunk dolgozni rajta” – ígérte Hines. „El fogjuk érni, hogy jó játék legyen, mert tudjuk, hogy first-party stúdióként a Game Pass örökké él. Tíz év múlva is lesznek emberek, akik csatlakozni fognak a Game Passhoz, és a Redfall még mindig ott lesz”.

A Bethesda első nagy Xbox-exkluzív játéka többszöri késés után májusban jelent meg, egy sor technikai problémával és rettenetes kritikákkal. Az Xbox Series X|S felhasználók jelenleg 56-os, míg a PC-sek 53-as pontszámra tartják a Metacriticen. Innen szép nyerni.

A Bethesda közben készül újdonságokkal is:

Még be nem jelentett Bethesda játékokat szivárogtatott ki a Microsoft

×