Nem korrekt előre ítéletet mondani, de minimum meghökkentő, hogy milyen alacsony FPS-sel debütál az Arkane Austin vámpíros túlélő horrorja.

Nem először okoz csalódást a rá váró gamereknek a Redfall vámpíros túlélő horror, amit először összetett immersive sim játéknak vártak, de kiderült, hogy inkább Left 4 Dead stílusú lövölde lesz, nagyjából azzal a különbséggel, hogy zombik helyett vámpírok elől kell menekülni az életükért. A game hatalmas várakozásoknak néz szembe, hiszen tavaly nyáron kellett volna megjelennie, de most úgy fest, hogy a nagy csúszás ellenére

csúnya fiaskóval jelenik meg,

hiszen a képsűrűsége messze alatta marad a kor elvárásainak – legalábbis kezdetben. A Redfall a bíztató előzetesek miatt továbbra is eléggé várt game, viszont azoknak, akik már rögtön a szűk három héten belül várható premier idején megveszik Xbox-ra, csalódniuk kell, hiszen csak alacsony, 30 FPS képsűrűséget kapnak vele. Ebben nincs semmi kamu, maguk a fejlesztők osztották meg:

 

Bár a Redfall így is elég látványosnak ígérkezik, borítékolható, hogy sokaknak lesz csalódás a 4K-s és 1440p-s felbontáshoz társuló, nagyjából a filmek képsűrűségével megegyező 30 kocka/másodperces arány, hiszen ma már azért elég sok készülék tud játék módot, amiben 60 FPS-sel élvezhetők a játékok. Újgenerációs konzolokról lévén szó különösen furcsa, hogy a Microsoft platformokra készülő játék fejlesztői beérték ennyivel.

Forrás: Arkane Austin

Logikus lépés lenne a megjelenés halasztása (pláne, hogy az új Star Wars Jedi és Zelda játékok között debütál), de ezt a majd egyéves csúsztatás miatt nem meri meglépni az Arkane Austin. Megígérték ugyanakkor, hogy később készítenek egy 60 FPS-es Performance módot, ami frissítésként eresztenek majd rá a játékra. Kérdés, hogy így sikeres tud-e lenni a Redfall, mert a kezdeti lelkesedés sokkal több vásárlót hozhat, mint egy javító update. A Redfall május 2-án jelenik meg Xbox Series X/S-ekre és PC-re.

De idén azért még bőven lesz minek örülni a Microsoft platformokon:

A teljesség igényével: minden, ami idén jön Xbox Game Passba

 

×