A The Day Before megjelenése tovább csúszott, és bár a fejlesztő komolyan gondolja, hogy még idén megjelenik a játék, van más rossz hír is.

2023.11.02. – Megmondom őszintén, ha valaki, akkor én most elég csalódott és bosszús vagyok. Nagyon szeretem a posztapokaliptikus témájú játékokat, filmeket, különösen amikben zombik vannak. Ezért örültem nagyon, amikor először bemutatták a The Day Before játékot, ami valahol a The Last of Us és a The Division szerelemgyereke. Mondani sem kell, mind a kettőt imádom, így a TDB is nagyon várós. Aztán jöttek a rossz hírek a folytonos késésekről és jogi problémákról, meg a pletykák arról, hogy az egész kamu, stb. Hát, most sem jöttek jó hírek.

Miután egy védjegyvita miatt a Steam oldal korábban megszűnt, a túlélőjáték egy új trailerrel és egy új megjelenési dátummal végre visszatért a platformra. Ez ezért is nagyon érdekes, mert a tervezett megjelenési dátum november 10. volt, és sokan már aggódtak, hogy még nincs Steam oldal. Most ugyan lett, de ezzel együtt újabb késést, és új dátumot kaptunk.

Eszerint a The Day Before december 7-én jelenik meg, de early access változatban.

Hogy mi?!

Tisztázzuk, hogy a The Day Before nem csak az én érdeklődésemet keltette fel. Korábban a Steam egyik legjobban várt játéka volt, nagyon sokan tették kívánság-listára. A régi, 2021-es gameplay előzetes mindenkit lenyűgözött, bár nem sokat árult el a tényleges játékról. Vártunk, vártunk, aztán nem történt semmi. Később lekerült a Steamről, mert volt egy védjegyvita, így még arról is volt szó, hogy a játék új címet kap. Szemmel láthatóan ezt a helyzetet megoldották, a játék visszatért, megjelenési dátum is lett, de nem ezt vártuk.

Ennyi késés után mindenki azt remélte, hogy a játék decemberben végre megjelenik, de nem egészen erről van szó. Az early access megjelenés azt jelenti, hogy a játék egy korai változatát élvezhetjük majd decemberben. A végleges változat valószínűleg csak később, számtalan frissítés és javítás után lesz elérhető. Ez azt jelenti, hogy bár valószínűleg december 7-én letölthetjük a címet, nem minden tervezett dolog lesz benne. Csupán korlátozott tartalmat és funkciókat kapunk. Arról nem is beszélve, hogy a korai hozzáférés is 39 dollárba kerül majd, ami kb. 14 ezer forint.

„Egész idő alatt a játék fejlesztésére koncentráltunk”írta Eduard Gotovtsev, a Fntastic vezetője. „Számunkra ez egy hatalmas ugrás: egy kis indie stúdió a világ széléről, az évek során sok fájdalmon, szenvedésen mentünk keresztül, de mindent megteszünk, hogy a csúcsra jussunk” -tette hozzá.

Teljesen érthető, ha egy kis stúdiónak gondjai adódnak egy ilyen nagy projekttel, ám a korai hozzáférésről most hallunk először. Eddig a Fntastic csak a teljes kiadásról beszélt. A stúdió szerint azért döntöttek a korai hozzáférés mellett, mert a The Day Before az „első nagy játékuk, és előfordulhatnak előre nem látható problémák”. A teljes megjelenésnek még nincs dátuma, de a konzolos verziók is ekkor fognak megjelenni. December 7 nincs messze, a játékot mindenképp kipróbáljuk. Reméljük, nagyon király lesz!

Ezt láttad már?

158.000 forint helyett 5400 forintért berámolhatsz 12 nagyszerű játékot

×