Egy friss Google bejelentés szerint több európai országban is megemelik a YouTube Premium előfizetés árát. Lehetséges, hogy mi jövünk.

2023.11.02. – Úgy tűnik, hogy nincs vége az áremelési hullámnak, legalábbis ami az előfizetéses szolgáltatásokat illeti. Az utóbbi időben többek között áremelést jelentett be a Netflix, a Spotify és számos más szolgáltató is. Most, néhány hónappal azután, hogy az Egyesült Államok megemelték a Youtube Premium árát, az áremelés szép lassan elér más régiókat is.

A Google Európában, a csendes-óceáni térségben és Dél-Amerikában is árat emel.

Youtube Premium

November 1-jétől a YT Premium nemzetközi áremelése Argentínában, Ausztráliában, Ausztriában, Chilében, Németországban, Lengyelországban és Törökországban lesz tetten érhető. Ez a YT Premium és a YouTube Music Premium egyéni, családi és diákcsomagjaira is vonatkozik majd. Hogy mennyivel drágul, azzal az előfizetők a következő időszakban fognak szembesülni.

Egy e-mailben küldött értesítés szerint a YT azt mondja: „nem hozza meg könnyen ezeket a döntéseket”, de az áremeléssel lehetőségük van arra, hogy „tovább fejlesszék a szolgáltatást, és támogassák az alkotókat és művészeket, akiket a YouTube-on nézünk”. Ez az áremelés szakaszosan történik majd Európában, szépen sorban. Természetesen ez egyelőre nem érinti a magyar előfizetőket, ám az áremelési hullám fényében valószínűleg csak idő kérdése, hogy idővel Magyarországon is drágább legyen a szolgáltatás.

Mindez egyébként akkor történik, amikor a YouTube világszerte betiltja a reklámblokkolókat, így egyre többen szorulnak a Youtube Premium előfizetésre. Aminek egyébként nagyon sok előnye van: eltávolítja a reklámokat, lehetővé teszi, hogy csak hallgassuk a Youtube-ot, sőt az offline letöltés is opció. Ráadásul elérhető vele a 1080p Premium minőség.

Ezt láttad már?

158.000 forint helyett 5400 forintért berámolhatsz 12 nagyszerű játékot

×