Két epedve várt játékról – pl. a Destiny 2 bővítményről – kiderült, hogy messze nem akkor állhatunk nekik, amikor szerettük volna. Kihirdették a csúszást.

2023.10.31. – A Sony játékstúdiója, a Destiny, a Halo vagy épp’ a Myth franchise mögött álló Bungie több játék elhalasztását jelentette be – írja a Bloomberg. Pete Parsons vezérigazgató nem csinált titkot belőle, hogy ennél nagyobb bajuk is van: több kollégájuktól meg kellett válni, ezért kifejezetten „szomorú nap ez a Bungie életében”. A cégvezető hangsúlyozta:

minden egyes munkatársuk, akiktől el kellett köszönni, „nagy hatással volt a stúdióra”.

Hozzátette: mivel komoly tehetségekről van szó, szeretettel ajánlja őket más vállalatoknak, akiknél esetleg üresedés van. A gyászos hangulatú bejegyzések mögött kellemetlen következmények várnak ránk, gamerekre nézve is. Két nagy játék csúszását szintén maguk után húzzák a változások. A vállalat életében másfél évvel azután kezdődött meg a leépítés, hogy a Sony felvásárolta azt. Mint ismert: 3,6 milliárd dollárért (közel 1300 milliárd forintért) vették meg őket. Az elbocsátások persze összefüggésben állnak a PlayStation ágazatban amúgy is elindult karcsúsításnak.

Ez a következménye a Bungie leépítésének

Doug Creutz, a TD Cowen elemzője egy befektetőknek írt jegyzetében azt írta, hogy „az elmúlt napok eseményei arra engednek következtetni, hogy a PlayStation átszervezésen megy keresztül”. A stúdió ezzel összefüggésben több nagyon várt cím megjelenését is elhalasztotta. A Destiny 2 közelgő bővítménye például, a The Final Shape kikerül a Sony jelenlegi pénzügyi évéből, pedig úgy volt, hogy 2024. február 27-én érkezik. Ez már biztosan jövő júniusra tolódik, de még rosszabbul járt a Bungie másik nagy játéka, a rendkívül bíztatónak tűnő Marathon.

Forrás: Bungie

A „sci-fi PvP extraction shooterként” kategorizált, régi franchise modern folytatásának szánt játékhoz májusban adták ki az első előzetest. Akkor meglebegtették, hogy 2024-ben jön, PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re. A platformokban eddig nincs változás, viszont a Bloomberg úgy tudja, hogy a jövő évről 2025-re kerül át a megjelenési ablak.

A stúdió gondban lehet – láthatóan két kézzel fogja a pénzt:

Milliókat követel a Bungie a csaláskészítőktől – Ennyit kérnek egy csalás letöltéséért

×