Régi nagy játékának folytatásával (vagy rebootjával?) érkezik hamarosan a Bungie – lesz itt minden, a sugárzó gombáktól a robothernyókig.

A játékstúdió leporolta egy ’90-es évekbeli sorozatának, a három részt megért Marathonnak a történetét, és teljesen új shootert készít belőle. A játék első képkockáit (amelyek játékmenetet egyelőre nem tartalmaznak) még a PlayStation Showcase keretében leplezték le. Mivel ennek a sci-fi remeknek az érkezésénél voltak forróbb hírek az eseményen, az ember szeme könnyen átszaladhatott a Marathon előzetesén, de aztán blogbejegyzés is született róla és elindult a honlapja.

Forrás: Bungie

Utóbbi szerint a történet helyszíne egy a távoli jövőben irányíthatatlanul keringő űrhajó, amelyen egykor 30 ezer, a Tau Ceti IV bolygóról származó telepes utazott, de az utolsó szálig eltűntek, minden nyom nélkül. Régi leletek, szunnyadó mesterséges intelligenciák és értékes tárgyak viszont árulkodnak arról, hogy mi történhetett a kőgazdag utasokkal. Te egy ún. Futó vagy a játékban, aki kincsvadászként próbál hírnevet szerezni magának a szellemhajón. „De végül kinek a nevét vésik fel a csillagok közé?”

A sztori 2850-ben játszódik, amikor egy klónozási technológia már lehetővé teszi, hogy egykor létező személyek tudata új, szintetikus testben térjen vissza.

A műfaj a Bungie közlése szerint „sci-fi PvP extraction shooter” lesz, ami arról árulkodik, hogy a lövöldében különböző zsákmányok után kell kajtatnod, majd elmenekülni velük, mielőtt egy másik játékos megöl értük.

 

A Marathon PlayStation 5-re, PC-re és Xbox Series X/S-re is elkészül, benne a cross play és cross save lehetőségével, ami nagyon ígéretes mix. Premierdátum egyelőre nincs, de az előzetes alapján valami nagyon különleges születik, szóval érdemes lesz odafigyelni rá.

Nem minden hírnek örültek a gamerek a Showcase után:

Megy a felháborodás, hogy az új Spider-Man játék New Yorkban játszódik

 

×