Pár napja jelent csak meg a The Finals, az Embark Studios új online lövöldéje, s máris a csalókról kell írnunk. Nagyon szomorú.

2023.10.31. – Az Embark Studios mert nagyot álmodni, ennek az eredménye a The Finals, ami pár napja jelent meg. A játékosoknak nagyon tetszik ez az újgenerációs FPS móka, sokan a kategória egyik legjobbjának tartják már most. Nagy előnye, hogy minden komolyabb platformon megtalálható, így nincsenek exkluzivitás miatt kirekesztett érdeklődők. Az akció pörgős, ráadásul meglehetősen jó stílusú, így könnyedén bele lehet szeretni az adrenalindús játékmenetbe.

the finals

A játékosok három különböző karaktert választhatnak maguknak, akiket aztán külsőleg tetszőlegesen átalakíthatnak: az egyik hős pici, vékony, ergo nagyon mobilis, vele a legkönnyebb a mentés, viszont őt is a legkönnyebb lelőni. A középső karakter nem meglepően középre balanszolt, akivel leginkább a harcokban vagy a support feladatokban fogunk jeleskedni, míg a nagylegény egyértelműen a tank szerepét tölti be: nagyot sebez, és nagyokat és sokat kell bele lőni, hogy kifeküdjön. Mellettük van egy csomó tárgy és fegyver, melyekkel taktikusabbá tehetjük a harcokat, de a végén úgyis az a csapat fog nyerni, aki hatékonyabban tud együttműködni, illetve minden helyzetben gyorsabban feltalálják magukat.

Nincs új a nap alatt

Viszont az a baj, hogy a The Finals egy online kompetitív játék, ez pedig mind tudjuk, hogy vonzza a legkellemetlenebb játékostípust. Így van, sajnos már most, pár nappal a megjelenés után megjelentek a The Finals szerverein a csalók.

 

A játék tele van potenciállal, viszont egy ilyen rajzás könnyedén negatív irányba terelheti a megítélését. Kreatív, jól kinéző akció ide vagy oda, ha az ember állandóan wallhackerek, vagy aimbottal operálók ellen játszik, könnyedén ki tud égni.

Emlékezzünk csak vissza a Warzone megjelenésére. A CoD ingyenes Battle Royale címe egy pillanat alatt a kategória legjobbjává vált, viszont a csalók teljesen szétbarmolták az élményt. A fejlesztőknek saját anti-cheatet kellett fejleszteniük, ami még így sem tudta megoldani a problémát. Még mindig közkedvelt játék a Warzone, ám közel sem tartják akkora slágernek, mint a megjelnésekor.

Reméljük az Embark Studios komolyan veszi a helyzetet és megfékezi a csalók elszaporodását!

Ezt olvastad már?

Villámakció: Egy vérfagyasztó horrorjátékra csaphatsz le teljesen INGYEN

×