Az 54 évesen elhunyt Matthew Perry egyetlen videojátékos szerepe méltó emléket állít a Jóbarátok legnagyobb ikonjának, aki így örökké velünk maradhat.

2023.10.30. – Október 28-án holtan találták Los Angeles-i lakásának jakuzzijában a Jóbarátok sztárját, az 54 éves Matthew Perry-t. Bár a színészt a Jóbarátok után messze elkerülték a nagyobb szerepek, a halálhíre még azokhoz is elért, akik még csak a 90-es, 2000-es évekbeli népszerű szitkomot sem nézték. Ez mutatja a leginkább a sorozat és a karakter hatását, ami és aki nélkül nehéz lett volna elképzelni a műfajt, illetve magát a modern televíziózást.

Azt azonban már sokkal kevesebben tudják, hogy Matthew Perry a valaha készült egyik legjobbnak tartott akció-szerepjátékában, a Fallout: New Vegasban is szerepelt – és nem is akárkit alakított: ő volt New Vegas vezetője, Benny, azaz a történet másodlagos antagonistája. Perry egészen sajátos módon nyerte el a szerepet: a  The Ellen DeGeneres Show-ban hatalmas rajongással beszélt a Fallout 3-ról, amit állítása szerint félelmetesen sokat játszott – még a keze is megsérült, annyira rákattant a Bethesda játékára. Az Obsidian fejlesztői ezután keresték fel a színészt az egyik fő ellenlábas szerepével, akinek több se kellett, szó nélkül elfogadta az ajánlatot.

 

A fejlesztőcsapat vezetője, Chris Avellone aztán 2017-ben úgy emlékezett vissza Perry karakterére, mint a New Vegas egyik legzseniálisabb aspektusára, akivel kapcsolatban már nagyon bánja, hogy nem adott neki több teret a kibontakozásra, mint mondjuk – némi meggyőzés után – a játékos egy társa.

Bár sem a hivatalos Fallout-oldal, úgy pedig Avellone sem osztott meg semmit Perry halálhírével kapcsolatban, de az előbbiek ismeretében elég elég valószínű, hogy a Fallout 76-ban, esetleg a következő Fallout-játékban kaphat egy örök mementót, egy tisztelgést, egy digitális fejfát, amelyhez a játékosok és a rajongók a virtuális térben is elzarándokolhatnak. Emellett természetesen a Fallout: New Vegas kapuja is mindenki előtt nyitva áll, amelyen túl Matthew Perry örökké velünk maradhat.

Ezt is érdemes elolvasnod:

200 évvel ezelőtt így képzelték el a jelenünket – Mennyiben lett igazuk?

×