A Jóbarátok nehéz sorsú sztárja a poklot is megjárta, a késői karrierjét pedig a függőségek kezelésének megsegítésének szentelte. 54 éves volt.

2023.10.29. – Holtan találták a Los Angeles-i lakásának jakuzzijában a Jóbarátok nehéz sorsú sztárját, Matthew Perry-t. Idegenkezűségre nem találtak nyomot.

A színész Chandler Bing szerepével vált világhírűvé, a 10 évig futó népszerű sorozat összes, mind a 236 epizódjában szerepelt. A hírnevet azonban nem kezelte jól, ami elől drog- és alkoholfüggőségbe menekült. A problémáiról azonban nyíltan vallott, tavaly könyvet is írt róla: elárulta például, hogy a legrosszabb állapotában 58 kilósra fogyott, illetve, hogy függősége miatt nem sok mindenre emlékszik a Jóbarátok 3. és a 6. évadának közötti időszakból.

A késői pályafutása során már csak epizódszerepeket kapott, de mindezalatt minden eszközével a drogfogyasztás visszaszorításáért, illetve a függők megsegítéséért küzdött – a malibui villáját is rehabilitációs központtá alakította át, amiért a Fehér Ház külön elismerésben részesítette. 2018-ban súlyos problémák miatt hónapokig kórházba került, ahol gépek tartották életben. Az orvosok nem sok esélyt adtak a túlélésének, Perry azonban abból csodamód kilábalt. Bár Parry-nek sok párkapcsolata volt, nős sosem volt, és gyereke sem született.

Nyugodjék békében 🖤

Matthew Perry

×