Egy igazán legendás filmsorozat születhet újra a John Wick rendezőjének, na meg Henry Cavillnek köszönhetően. Készül a Hegylakó reboot!

2023.10.30. – „Here we are, born to be kings…” – jut eszébe jó eséllyel mindenkinek a Hegylakó cím hallatán a Queen legendás zenéje. Freddy Mercury és bandája szolgáltatta ugyanis a hivatalos filmzenét a 1986-os klasszikushoz.

 

Christopher Lambert és Sean Connery főszereplésével egy igazi kultfilm született, ami végül sorozattá nőtte ki magát. Connery még részt vett a ’91-es második epizód munkálataiban, viszont később kiszállt a franchiseból. Lambert viszont egészen a 2000-es Hegylakó 4. – A játszma vége című filmig Connor McLeod szerepében maradt. Itt átadta a stafétát Adrian Paulnak, aki még Duncan McLeodként 2007-ben rúgott egyet a szériába. Az utolsó film már közel sem tudta hozni az első részek báját, sem a rajongók, sem a kritikusok nem kedvelték. Ekkor úgy tűnt, hogy a Highlander (Hegylakó) már nem képes megújulni és teljesen kifújt.

Nos, egészen idáig így is történt, most viszont lehetséges, hogy újból közönségkedvenccé válhat.

Chad Stahelski, a John Wick rendezője, még 2021-ben jelentette be, hogy párbeszédeket folytat Henry Cavillel (A Vaják, Az acélember) egy esetleges Hegylakó reboot kapcsán. Akkor a rajongók nagyon megörültek, viszont ez a gyorsan jött boldogság ugyan így el is illant. A projekt ugyanis úgy tűnt, hogy nem fog megszületni. De legalábbis nagyon elhallgatott mindenki.

hegylakó

Most viszont jó hírek röppentek láttak napvilágot, ugyanis a Lionsgatenek köszönhetően valószínűleg megvalósul a reboot. Természetesen az 1986-os eredeti lesz az alapja a filmnek, ami ha sikeres lesz, akár még szintén sorozattá is bővülhet.

Connor McLeod szerepére pedig kiváló választás Henry Cavill, aki Superman, na meg Geralt óta igazi szupersztár a mozizni szeretők szemében. A Vaják sorozatnak köszönhetően pedig már bőven rutinos kardforgatónak számít, így valószínűleg a koreográfiával sem feltétlenül kell majd bajlódnia.

További érdekesség, hogy valószínűleg a Hegylakó reboot kapcsán Jason Connery is érdekelt lesz, aki az ikonikus Sir Sean Connery fia. Szép kis örökség lenne ez, hogy mindegyik Hegylakó-szériába szerepet kapna egy Connery.

Ezt olvastad már?

Nem fognak működni a nem hivatalos kiegészítők az Xbox konzolokon

×