A May nénit alakító színésznő azt szerette volna, ha a legendás karaktere az új Pókember filmekben biszexuális beállítottságú lett volna.

2021. 12. 27. – Nem sokon múlott, hogy az új Pókember-trilógiában Marisa Tomei által alakított May néninek Happy helyett – vagy mellett – egy barátnője legyen. Mármint romantikus értelemben barátnője, a színésznő ugyanis azt javasolta a pókmozik producerének, Amy Pascalnak, hogy csavarjanak egyet May karakterén, aki legyen inkább biszexuális beállítottságú.

Érdemes tudni, hogy annak ellenére, hogy a filmvásznon egy igen konzervatív May nénit ismerhettek meg a nézők, aki Peterhez hasonlóan sosem lépett túl férje halálán, a képregényekben mondhatni aktív szerelmi életet élt. Egy ponton például még Oki dokival is összejött, akit nem mellesleg sikerült jó útra térítenie, míg egy másik történetben J. Jonah Jameson apjával már össze is házasodott.

Marisa Tomei

Bár a képregényekben sosem volt fókuszban May szexuális beállítottsága, azért a Tomei által javasolt változtatás tényleg megcsavarta volna a karakterét, ami a hardcore rajongóknál szinte biztosan kicsapta volna a biztosítékot. Valószínűsíthető, hogy Pascal ezért is söpörte le az asztalról az ötletet, és hozta össze inkább jelképesen Vasember néhai segítőjével, Happy Hogannel, akit nem mellesleg az MCU beindítója, Jon Favreau alakít.

„Volt egy pillanat, amikor úgy éreztem, hogy Maynek egy nővel kellene együtt lennie, mert hát Ben meghalt, és mégis kivel kellene együtt lennie?” – mesélte Tomei a Geek of Colornak. „Aztán elkezdtünk erről beszélni. Én igazából azt akartam, hogy a barátnőm Amy Pascal legyen a Sony-tól. Úgy voltam vele, hogy ezt senkinek sem kellene tudnia, csak mindketten ott leszünk egy jelenetben, és annyit mondok finoman: „Szia”. Ilyen elegáns, finom dolog lett volna. De akkoriban senki sem ment bele.”

Érdekesség, hogy az új Pókember-játékban, a PS5-exkluzív Spider-Man 2-ben már meg merték lépni Tomei korábbi javaslatát – még ha nem is Maynél, és a korábbi heteroszexuális beállítottságú Felicia Hardy – aka. Fekete Macska biszexuális lett.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Idősgondozó volt, most több millió embert nevettet a budget jelmezeivel

×