Szeptember után ismét új Apple eventnek örülhetnek a rajongók. A hétfői esemény több szempontból is formabontó lesz, így nem érdemes kihagyni.

2023.10.29. – Az Apple nem is olyan rég, szeptember 12-én mutatta be a friss iPhone-okat. A telefonok mellett az USB-C AirPods Pro, illetve az új Watch is bemutatkozott. Akkor úgy gondolták, hogy a következő eventre akár 2024-ig is várnia kell az almás cég rajongóinak. Az esemény több szempontból is különleges lesz. A megszokott, kedd, szerdai időpont helyett hétfőn kerül megrendezésre. Ami azonban még ennél is érdekesebb, hogy a korábbi délelőtti időpontok helyett helyi idő szerint is csak este kerül levetítésre az előre rögzített videó.

A hazai rajongók különösen szomorkodhatnak, hiszen magyar idő szerint hajnali 1 órára esik a bemutató startja. Remek kérdés lehet azonban, hogy pontosan milyen eszközökre is lehet számítani. Az iPhone és Watch kategória értelemszerűen kiesik, ám ezeken kívül rengeteg portéka színesíti az Apple felhozatalát. Ott vannak a laptopok, a táblagépek, de akár még a kiegészítők is. Szerencsére a kiszivárgott tervezetnek, adatoknak hála lehet némi elképzelésünk a bemutató tartalmáról. A MacRumors csapata ki is gyűjtötte ezeket.

Ezekre az új és frissített Apple termékekre várhatunk

Apple MacBookok is érkeznek

Apple MacBookok is érkeznek

  • Frissülnek a 14 és 16 inch kijelzővel felvértezett MacBook Pro modellek. A korábbi M2 Pro és Max chipek helyére nagy eséllyel M3 Pro és Max érkezik, mely az A17 Pro-hoz hasonlóan szintén három nanométeres gyártástechnológián készül már.
  • Az Apple utoljára 2021-ben frissítette az iMac szériát az M1-es chipekre, így asztali fronton is számíthatunk némi megújulásra. Szintén az M3 érkezésére lehet tippelni, mely jobb memóriatámogatást és nagyobb SSD-ket is magával hozhat a gyorsulás mellett.
  • USB-C csatlakozóra válthatnak a kiegészítők. Az iPhone-ok után még több Apple termék hagyhatja el a Lightning csatlakozót. A Magic Mouse, Magic Trackpad és a Magic Keyboard szinte minden kétséget kizárólag megújul majd.
  • A fentieken kívül a 13 inch MacBook Pro kaphat még egy kis ráncfelvarrást, ám a MacBook Air, Mac Mini, Mac Pro és Mac Studio frissítésére nem érdemes várni. Ez legkorábban 2024 első felében történhet majd meg.

Forrás: MacRumors 

Az Xbox és a PlayStation jár a legjobban a mesterséges intelligenciával

×