Az elmúlt napokban több játék kapcsán is felmerültek potenciális magyar vonatkozások. Egy igazi retro cím sem maradhatott ki a felsorolásból.

2023.10.28. – Az elmúlt napokban többször is terítékre kerültek bizonyos játékok magyar vonatkozásai. A pár napja megjelent Spider-Man 2-ben például magyar mondatok is felcsendülnek. Szimkaria egy fiktív európai ország a játék világában, innen származik Silver Sable. A fejlesztők úgy döntöttek, hogy a kitalált ország lakosai magyarul szólalnak meg a játékban. Világosan hallható, hogy a külföldi szinkronszínészek vették fel ezeket a részeket is, ám mindig öröm egy kis hazait látni, hallani a játékokban.

A héten pedig egy másik játék is terítékre került. Ez pedig nem más, mint a World of Warcraft. A TikTok videó feltöltője azt már az egyébként hosszú évekre visszanyúló elméletet fejtegette, mely szerint az orkok történetét a magyar mitológia ihlette. Egyrészt a Mag’har Orc variáns neve is árulkodó, másrészt ott a hét ork törzs és a hét vezér esete is. Sőt, ha jobban belegondolunk akkor Thrall és Álmos története is hasonló párhuzamokkal rendelkezik. Sokak szerint ez több, mint egyszerű véletlen.

A Halo Reach pedig sosem titkolta a magyar vonatkozásokat

@turan_explorer Replying to @pedalgep Halo Reach is so Hungarian. #halo #videogames #gaming #hungary #hungarian #haloreach #videogame #games #gamer #easterneuropean #history #mythology #magyar #gamingtiktok #history #space #fyp #foryou #foryoupage #viral ♬ original sound – Turan Explorer

Szintén a napokban került fel egy videó a közösségi oldalakra, mely a Halo Reach magyar vonatkozásait említette meg. A Halo: Reach egy first-person shooter, melyet a Bungie fejlesztett és a Microsoft Game Studios adott ki kizárólagosan Xbox 360 konzolra 2010. szeptember 14-én. A játék története 2552-ben játszódik, amikor az emberiség az idegen fajokból álló szövetség, a Covenant ellen vívja harcát.

Akik annak idején már játszottak a játékkal, azok számára nem meglepetés, hiszen még magyar szavak is felcsendülnek a játékban. A történet szerint a Reach bolygó első telepesei Kelet-Európából, főként Magyarországról érkeztek és 2552-re sem halt ki a nyelv. A bolygó két holdját Turulnak és Csodaszarvasnak hívják, de rengeteg település szintén hazai nevekkel van felvértezve. A játékban megtalálhatjuk Lábatlant, Siófokot vagy épp Pálházát is, de a Visegrád és Esztergom sem maradhat ki a listáról. Az Index még a megjelenés évében megkérdezte a Microsoft hazai képviseletét, hogy mi az oka a magyar vonatkozásoknak, ám erre akkor sem kaptak választ. Egy biztos, hogy a játék stáblistájában nincsen magyar név.

Új korszak kezdődik – Átalakul az Xbox vezetése, Phil Spencer sem marad a helyén

×