Az Apple nem kapkodja el saját mesterséges intelligenciája beépítését az iPhone-okba, de bíztató helyről jött füles, hogy mikor teszi meg.

2023.10.27. – Az Apple-nek pontos terve van arra, hogy mikor és milyen módon integrálja az iPhone-okba és iPadokba a generatív mesterséges intelligenciát. A tipp attól a Jeff Putól érkezett, aki az Apple termékek ellátási láncáért felelős, Hong Kong-i Haitong International Securities elemzője. Elég tuti forrásnak tűnik.

Forrás: Freepik

A MacRumors Jeff Pura hivatkozva közölte: generatív AI már 2024 második felében megérkezhet, az iOS 18 frissítésének részeként. A forrás egy múlt heti kutatási jegyzetben tett említést róla, hogy az 2023-ban valószínűleg néhány száz, jövőre pedig ennél is jóval több AI-szervert fog építeni. Úgy véli, hogy az Apple a felhőalapú AI és az úgynevezett „edge AI” kombinációját fogja kínálni, ami több készüléken belüli adatfeldolgozást foglal magában. Hozzátette: türelmesnek kell lenni az Apple generatív AI bevezetésével kapcsolatban, mivel

a vállalat még mérlegeli, hogy hogyan használja és dolgozza fel a személyes adatokat úgy, hogy az összhangban legyen az ügyfelek adatvédelme iránti elkötelezettségével.

Mire lesz jó az iPhone-ba költöző AI?

Ha teljesül a 2024 végi időkeret, akkor az Apple az iOS 18 és az iPadOS 18 rendszerekkel kezdheti meg a generatív AI funkciók bevezetését, de arról, hogy hogyan szeretné használni és rendelkezésre bocsátani a technológiát, még csak sejtések vannak. A The Information arra számít, hogy az Apple nagyméretű nyelvi modellekkel boostolja fel a Sirit, hogy a userek automatizálhassanak bizonyos összetett feladatokat. Ha így van, akkor az a Shortcuts alkalmazással való mélyebb integrációt jelentené.

A jelentés szerint tehát az új, generatív AI funkciók várhatóan már a jövő évi iPhone-szoftverfrissítésben, az iOS 18 részeként elérhetővé válnak. Ez nagy változás ahhoz a nyár végi infóhoz képest, amit még Ming-Chi Kuo szellőztetett meg. Az elemző augusztusban közölte: az Apple jelentős lemaradásban van a versenytársaihoz képest, így a 2024-es nem, inkább a 2025-ös megjelenési ablak valószínű. Erre cáfolhat rá az Apple, ha már jövőre sikerül előállni egy jelentős AI-fejlesztéssel.

Csak aztán nehogy bevaduljon:

Gratulálunk: ráengedtek egy mesterséges intelligenciát a Dark Webre

×