Az Nvidia ismét betárazott két nagy cím érkezésére. Az előző verziók némi FPS növekedést is hoztak, így elkerülhetetlen a frissítés.

2023.10.26. – Februárt és márciust bizony jól megszenvedték a videokártyák gyártói. Mind AMD, mind pedig Nvidia oldalról komoly problémákba futhattak bele a játékosok. Jobb esetekben csak a kisajtolt képkockák száma csökkent, de szélsőséges esetben az sem volt ritka, hogy egy újratelepítés oldotta csak meg a problémát. A hibákon kívül azért vannak kiemelendő dolgok is. Az AMD az FPS számokon javított, több címben is mérhető gyarapodásról számoltak be a felhasználók. Nvidia oldalról pedig az RTX Video Super Resolution debütált. Először csak böngészőben találkozhattuk a videók felskálázásával, ám a május elején már a népszerű VLC videólejátszóhoz is megérkezett a frissítés.

Csütörtökön új Nvidia driver érkezett, nézzük is, hogy miért érdemes feltelepítenünk!

Újabb két cím kapott Nvidia támogatást

Nvidia

A legutóbbi Nvidia frissítések a Counter-Strike 2, a Modern Warfare III és Starfield címeket készítették elő. A Counter-Strike 2 azóta Reflex támogatással is bővült, korábban hiba volt bekapcsolni azt a funkciót. Mostantól azonban a játékosok élvezheti a jobb FPS számot és a kevesebb input lagot. A csütörtökön megjelent verzió két másik játék rajongótáborának kedveskedik. Alan Wake 2 DLSS 3.5 támogatása is most élesedett, ahogy a Ghostrunner 2 DLSS 3 támogatása is. Ezeknek köszönhetően bőséges FPS növekedésre és optimalizációra számíthatnak majd a játékosok. 

Ezen kívül az alábbiakra számíthatunk még:

  • Az RTX 40 és 30 tulajdonosok 5-10%-os FPS növekedést tapasztalhatnak Starfieldben, azok is, akik valamiért az augusztus végi, 537.13-as driveren ragadtak. A cég egy különleges, OTA formában adta ki a frissítést, nem konkrétan a driver része, a háttérben frissíti ezt a rendszer. Fontos megemlíteni, hogy csak az 537.13-as, 537.34-es, 537.42-es és a  bejegyzésben szereplő 537.58-as driver kapják meg ezt, így mindig érdemes lehet azért frissíteni az illesztőprogramot is. A most megjelent 545.92, már gyárilag tartalmazza ezeket a fejlesztéseket. 
  • A VR appok támogatása tovább javult, nem kell annyi kép/színhibára számítani
  • A Halo Infinite játékban azonban némi teljesítményromlással kalkulálhatnak a Maxwell GPU tulajdonosok

A legfrissebb, 545.92-es számot viselő drivert az >alábbi< linkre kattintva töltheted le az Nvidia hivatalos szerveréről.

Íme 5 dolog, amiben még mindig az Nvidia jár az élen – Legyőzhetetlenek?

×