Egyre szaporodnak az apró kis felhő ikonok a PlayStation áruházában, hogy lásd, melyik címet NEM kell letölteni ahhoz, hogy játszd, persze előfizetéssel.

2023.10.26. – A nagy felbontást kínáló felhőalapú játékot fiatal AAA címek esetében is kínálni kezdte a PlayStation Store. Nem túl meglepő módon a letöltés nélküli játék a PlayStation Plus Premium tagoknak jár, szóval, ha élni akarsz a lehetőséggel, erre az előfizetős csomagra, meg PS5 konzolra van szükséged. A felhő támogatta játékokból

a Sony záros határidőn belül többszázat szeretne kínálni.

A szolgáltatás most már jól azonosítható az európai (így a magyar) felhasználói interfészen is. Egyrészt megjelenik a game-ek címe mellett a PlayStation Store-ban, másrészt az adott játék menüjébe lépve a vázlatos leírásban is szerepel a kis felhő a „+” jellel.

Ez a lehetőség a japán előfizetőknek október 17-én nyílt meg, míg az öreg kontinensen október 23-án, Észak-Amerikában pedig a hónap végén fog. Itt részleteztük mi mindent és első körben milyen játékokat kínál streaming, de a lényeg: 720p, 1080p, 1440p és 4K felbontású képminőség is elérhető vele. „Amikor ez a funkció elindul, a támogatott PS5-ös címek felhőalapú játékstreamingje közvetlenül a PS5 konzolon lesz elérhető” – mondta a Sony. „Ez azt jelenti, hogy

Premium tagként könnyebben belevetheted magad kedvenc játékaidba, anélkül, hogy előbb le kellene töltened őket a PS5 konzolodra.”

Mondani sem kell: ez óriási fejlesztés, és egyre égetőbb igény azóta, hogy a legnagyobb kedvencek némelyike akár 100 gigát is lefoglal a szűkös gyári tárhelyből. Bővíteni persze lehet, de várhatóan egyre több embernek fogja megérni, hogy Premium feliratkozásra váltson, ha szaporodni kezdenek (és fognak) a streamelhető játékok. A Sony nyilván ezért SE erőltette meg magát, hogy tárhely szempontjából tartsa az iramot a duzzadó fájlméretekkel. Hisz’ a felhő is csak húzza az előfizetőket. Ez persze nem von le semmit a szolgáltatás értékéből: jó, hogy végre van, kellett is.

Azért frissül majd a PS5 – amiben tárhelyből is több lesz:

Kiszivárgott a PS5 Pro specifikációja, ez lehet az újítás

×