Egyes elemzők arra a következtetésre jutottak, hogy az 1TB tárhellyel rendelkező új PS5 modellek esetében sem használhatjuk ki a teljes méretet.

201223.10.12. – Azt már mindenki jól tudja, hogy a Sony bemutatta a legújabb PlayStation 5 modelleket, melyek lényege, hogy a konzol maga kicsit kisebb, karcsúbb lett. A PS5 azonban a bejelentés szerint hardverspecifikáció tekintetében nem váltott, eltekintve egy-két apróságtól. Ahogy az a bejelentésben is látható, az új PS5 modellek esetében feltűnik az 1TB-os tárhelyméret. De lehet, hogy ezt mégsem teljesen használhatjuk ki?

A Sony új PlayStation 5 konzoljai tehát már 1 TB-os SSD-vel rendelkeznek, ami figyelemre méltó növekedést jelent a korábbi PS5-ökben található 825 GB-os SSD-hez képest. Papíron ez 175 GB-os különbséget jelent.

A játékosok azonban nem élvezhetik majd a teljes 1 TB-os kapacitást – állítja a TweakTown. A bejelentett és a tényleges, felhasználható tárhely két különböző dolog. A rendszer mindig elfoglal némi tárhelyet, amivel csökken az a hely, ahová játékokat telepíthetünk. Az Xbox Series X is például 1 TB-os eszközként van meghirdetve, de csak 802 GB használható tárhelye van. A konzolok a teljes SSD kapacitásából veszik el a helyet az operációs rendszer és egyéb eszközök számára. Néha igen sok helyet.

A TweakTown pedig nemrég a jelenlegi PS5 SSD alapján kiszámolta, hogy mekkora tárhelyveszteségre számíthatunk az új modellek esetében. Az új 1 TB-os PlayStation 5 körülbelül 808 GB használható tárolókapacitással rendelkezhet a játékok és egyéb tartalmak számára. Ez azt jelenti, hogy az új PS5-ök több mint 141 GB extra tárhelyet kaphatnak a meglévő, 825 GB-os SSD-vel rendelkező PS5-ökhöz képest.

Részletesen:

Új PlayStation 5 modellek:

  • Hirdetett tárhely – 1 TB
  • Tényleges tárhely – 910 GB
  • Elérhető tárhely – 808.66 GB
  • Extra tárhely a korábbi PS5 modellekhez képest – 141.66 GB

Jelenlegi PlayStation 5 konzol:

  • Hirdetett tárhely – 825 GB
  • Tényleges tárhely – 768.34 GB
  • Elérhető tárhely – 667 GB
  • Foglalt hely – 101.34 GB

SSD

Persze ha ez nem lenne elég tárhely, a Sony megerősítette, hogy az új PlayStation 5 modellek szintén támogatják az M.2 típusú SSD-bővítést, így akár 8TB-ra bővíthetjük a helyet a játékoknak.

Ezt láttad?

Munkára fel! Ez az utóbbi 5 év 5 legjobb városépítő játéka

×