Mindig érdekelt, hogy milyen főzés, csak féltél belevágni? Bakancslistán egy saját étterem? Élvezd ki tét nélkül – itt van hozzá pár finom mobiljáték.

2023.10.26. – Próbáld ki magad a konyhában, annak a veszélye nélkül, hogy magadra gyújtod az egészet! A főzés csak akkor veszélyes üzem, ha nem tudod mit csinálsz, így van pár isteni finom mobiljáték, amivel átélheted a hangulatát. Csábító gondolat, hogy egyszer káprázatos menüvel várod a rokonokat? Életed álma egy saját bisztró, de kockázat nélkül tesztelnéd, mivel jár működtetni egy éttermet? Mindre van tippünk, tessék!

Forrás: Big Cheese Studio

1. World Chef

A World Chef kapásból egy étteremüzemeltetős cím, amivel teljesen tetszés szerint alakíthatod a dolgokat. Ez a valóságban nem lenne túl jó üzleti stratégia, szóval érdemes kipróbálnod magad sokfajta étellel. Legyen az többek között görög, thai, orosz, brazil vagy skandináv konyha, nézd meg mennyire testhez álló. Ha elég sok a vendég, akkor dől a lé és bővíthetsz is! Androidon és iOS-en egyaránt elérhető.

2. Toca Kitchen 2

A legtöbb éttermes vagy főzős mobiljáték nem sokat bajlódik olyan műveletekkel, amelyek a valóságban nagyon is részét képezik egy étel elkészítésének. Nos, itt ebben sincs hiány: kénytelen vagy zöldéget aprítani és más aprólékos feladatokat elvégezni. De rá kell jönnöd: ezek nélkül bizony könnyen káoszba fulladhat az egész. Mondjuk, ha direkt az a cél, hogy röhögj a véget nem érő konyhai rumlin, akkor szintén ne keress tovább!
A felszínen talán gyerekjátéknak tűnik, de a Toca Kitchen 2 egyben az az elképesztő főzős játék is, amiről sosem tudtad, hogy szükséged van rá. Még jó, hogy Androidon, iOS-en is van.

3. Too Many Cooks

Szereted a PC-s Overcooked-ot? Akkor meg kell nézned, mire képes a Too Many Cooks mobiljáték. Ami egyébként egy főzős parti game, hiszen csapatmunkában kell próbálkozni, és együtt főzni az idő ellen. Akár öt barátoddal nyomulhatsz vele online, de ha nincs kit felvenni a konyhára, egyedül is tolhatod. Minél többet játszol, annál több séfruhát oldasz fel, így ezzel a játékkal egy sor imádnivaló testreszabási lehetőséget kapsz. Már a fergeteges hangdizájn miatt is megéri lekapni a Play Áruházból.

4. Hungry Hearts Diner

Ez a mobiljáték egyszerű éttermi menedzsment-szimulátornak tűnik, de meglepően nagy szíve van. A II. világháború után játszódó sztoriban egy nagymamának kell segítened, aki megözvegyülve, immáron egyedül vezeti az éttermét. Érdekes fordulat, hogy itt a vendégek nem csak új receptekre tanítanak, hanem történet kereteit is tágítják. A Hungry Hearts Dinerben nincs sok konkrét főzés, viszont minden egyes új recept feloldásakor lehetőséged nyílik arra, hogy egy kicsit többet tudj meg a hagyományos japán konyha ételeiről. Androidon és iOS-en is játszhatod.

5. Cook, Serve, Delicious!

Van már több része is, és ez nem véletlen. A Cook, Serve, Delicious! sorozat az egyik legkeményebb éttermi szimulátor a piacon. Ebben a játékban ugyanis meg kell tanulnod, hogy az összes ételt saját magad állítod elő. Mindeközben nem csak az idővel harcolsz, hanem azért is, hogy elérd a teljes tökéletességet. A játék csodás fejlődő mechanikával és igen meglepő humorral rendelkezik, így képes folyamatosan lázban tartani. Android, iOS egyaránt játszik.

6. Cooking Simulator

Ha egy egyszerű főzőszimulátort keresel, ami megmutatja a házias ételek csínját-bínját, akkor a Cooking Simulator a tökéletes kiindulópont. Amolyan belépő szintű főzős mobiljáték. Tanuld meg, mi kell ahhoz, hogy szakácsként egy forgalmas étterem konyháján dolgozz, és tarts lépést a bonyolult igényekkel is, miközben ínyenc ételeket készítesz. Mivel a Cooking Simulator eredetileg PC-re és konzolokra készült, a telefonos irányítás elsajátítása kissé trükkös, de ha szereted a kihívásokat, amiket időnként meghintenek egy csipetnyi káosszal, akkor muszáj kipróbálnod! A Play Áruházban itt találod.

7. Hunt Cook

A sok főzőműsor miatt reméljük, hogy az éttermek, ahová elmegyünk, tisztán tartják a dolgokat és a legfrissebb alapanyagokat használják. Bár ez nem mindig van így, a Hunt Cook megmutatja, mennyire lehetnek frissek a hozzávalók, ha azok a főzés előtt pár órával még tényleg elevenek és élők voltak. Nem hétköznapi séf vagy, hanem olyan vagány konyhaművész, aki természetközeli éttermet visz. Az isten háta mögötti utolsó kereszteződéstől is mérföldekre található bisztródnak nagyon különlegesnek kell lennie, hogy a vendégek hajlandóak legyenek utazni érte. Fontos tehát a minőség! Mindent neked kell beszerezni: szeded a gyümölcsöt és a zöldséget, illetve te magad lövöd a vadat, fogod a halat, ami az asztalra kerül. Ja, és van kutyád. Szóval kell! Androidon, iOS-en is van.

8. Eatventure

Szintén több részt megért mobiljáték franchise. Sokkal inkább vendéglátós, mint konkrétan főzős cím, hiszen itt nagyon ügyelned kell rá, hogy amit csinálsz, az mennyire kifizetődő Sok ember számára kell vonzóvá tenned a főztödet, amit először csak büfékocsiból árulsz. De ha jól kened-vágod-főzöd a dolgokat, alaposan megnövekedhet a vállalkozásod. Ami pénzt hoz neked az Eatventure-ben, abból előbb-utóbb új berendezések lesznek, hogy még gyorsabban tudj ételt és italt felszolgálni. Egyre több vásárló fog sorban állni a termékeidért, így lassan alkalmazottakat is felvehetsz. Kapaszkodj fel a siker létráján, amelynek minden foka egy újabb és újabb kreatív étel, Tőled. Androidon itt, iOS-en itt szerezheted meg.

9. Gunman Taco Truck

A posztapokaliptikus forgatókönyvekben bizonyos vállalkozások törvényszerűen felvirágoznak, és biztos, hogy közöttük vannak azok, amelyek élelemmel és vízzel kapcsolatosak. Egy ilyen környezetben a gyorséttermi ételek luxusnak tekinthetők, ezért is veszélyes és izgalmas egyszerre a Gunman Taco Truck szakácsának és sofőrjének lenni. A sivatagos pusztaság tökéletes hely arra, hogy eladd a tacóidat a vándorló túlélőknek vagy a banditáknak. Útközben különböző akadályok és mutáns lények akadályozzák a bizniszt, szóval nem csak a szakácskéssel, hanem a lőfegyverekkel is jól kell bánnod. Miután leparkolsz, jönnek a vendégek, akik sokféle összetételű tacót kérnek, és a világ végén is elvárják tőled, hogy minőségi szolgáltatást nyújts. Mert a teherautó, a fegyver és az alkatrész se fizeti ki saját magát. Androidra kaphatod le.

10. Diner Dash

A Diner Dash lehagyhatatlan a listáról, hiszen anno (úristen, már 20 éve!) éppen ez indította be az éttermi játékok népszerűségét. Ha még nem volt hozzá szerencséd, feltétlenül próbáld ki, a franchise bármely darabját, de mobiljáték műfajban a legújabbat, a Diner Dash Adventures-t ajánljuk. Az eredeti game-hez képest frissített stílus és több mint 300 különböző recept áll rendelkezésedre. Összességében, ha a főzős játékok rajongója vagy, akkor a Diner Dash alap. Androidon vághatsz bele.

De ha még komolyabban veszed magad, mobiljáték helyett élőben is kísérletezhetsz:

Pörkölt és sült gyümölcs: Zseniális szakácskönyv készült a The Witcher-ből

×