Először mi is nagyot néztünk – másodszorra meg előrendelnénk: a játék ételei mellett az ITALOKAT IS kikotyvaszthatod!

Az ötlet azzal együtt is pazar, hogy nem új: szakácskönyvbe költöztek a The Witcher világának ételei és italai. Az ajánló szerint 80, a videójáték által inspirált recept jelenik meg a kötetben,

a kocsmai ételektől az erősítő italokig.

Bár hivatalos borítót még nem láttunk, állítólag gyönyörűen fényképezett szakácskönyvről van szó, Sarna Anita és Karolina Krupecka, a Nerds’ Kitchen, illetve a Witcher Kitchen ételbloggereinek tollából.

Nagyon kreatív, hogy a receptek őrzik a „tájjelleget”, magyarán olyan „helyi és szezonális” összetevőkből állítják össze a fogásokat, amelyek a játék világának kontinensére utalnak – mindig egy kis csavarral.

(fotó: CD Projekt RED)

Jöhet egy kis pörkölt és lédús sült gyümölcs – egyenesen a White Orchard fáiról, vagy egy rusztikus vacsora a velen-i út fogadójából, esetleg valami aromás rágcsa Oxenfurt piacáról? Nehezebb ügy a skellige-i szigetvilág frissen fogott halainak és forralt italainak, illetve a Kaer Morhen felé vezető út „ehető titkainak” elkészítése, de ezzel a könyvvel csak kifőzöl valamit.

 

A The Witcher Cookbook hivatalosan 2022. október 25-én jelenik meg, keményfedeles és e-book formátumban. Előbbi végleges ára a hírek szerint 35 dollár (kb. 12.300 forint) lesz, de most 29,99-ért (10.500) előrendelhető, például Amazonról. Ha megfelel Kindle-re is, ennél sokkal jobban jársz, viszont fix árat, 14,99-et (kb. 5.300 forintot) kell fizetned.

VAN INGYEN IS!

Ahogy azt fent írtuk: nem új az ötlet, hiszen korábban már jelentek  meg legendás játékok alapján készült szakácskönyvek. Adtak ki hasonló receptgyűjteményt a Fallout, a The Elder Scrolls, vagy a Tomb Raider világából (utóbbi stílszerűen útikalauzt is tartalmaz), viszont ami igazán érdekes, az a „The Witcher Recipes: Wild Hunt in Your Kitchen”, illetve a „The Witcher’s World: Meals Fit for Kings”. Ezekben az ételek mellett desszertek, koktélok is vannak, és Kindle-re INGYEN letölthetők! „Maethe taerde”, Vaják-kukták, de ha valaki a Kontinens söreit is meg tudja főzni, ne habozzon szólni a Leet stábjának!

Az új játék persze nem csak a konyhai jelenetek miatt lesz érdekes:

A CDPR elárulta: Ezért készül Unreal Engine 5-ben a következő The Witcher

https://leet.hu/samsung/

×