A Counter-Strike 2 hétről hétre alakul. Ezúttal a pályákhoz is hozzányúltak a Valve fejlesztői, mely nem várt meglepetéseket tartogathat.

2023.10.26. – A Valve hivatalosan szeptember 27-én rajtoltatta el a Counter-Strike új éráját. A Counter-Strike 2 a CS:GO helyére érkezett, a korábbi korszakváltásoktól eltérően nem kapott saját klienst a friss cím. Nem véletlenül, hiszen a játékosok így megtarthatják az eddigi skineket. Hiába frissítésként hivatkoznak rá a fejlesztők, valójában egy friss játékról beszélhetünk. Új játékmotort kapott, rengeteg mechanika változott, ahogy bizony a meccsek szabályait is átalakította a Valve. Sajnos azonban messze nem beszélhetünk tökéletes startról.

Úgy tűnik, hogy a rosszakaró, csaló játékosok Limited Test alatt valóban felkészültek, szinte mindenki a cheaterekről beszél manapság. Ha ez nem lenne elég, akkor a játék komoly teljesítményproblémákkal is küszködik. Méregdrága gépeken is beakad, hiába ott az i9 és az RTX 4090. A Counter-Strike 2 fejlesztői azonban mindent megtesznek, hogy javuljon a játék állapota. A napokban a packet loss problémát is orvosolták, gyakorlatilag minden egyes héten jön ki nagyobb update a CS2-höz. Azt hihettük, hogy a héten ez elmarad, ám csütörtök hajnalban ismét élesedett a közel 3 GB-os csomag a Steam szerverein.

Több Counter-Strike 2 pályához is hozzányúlt a Valve

A főbb változások Inferno és Overpass pályáit érintették, de Dust 2, Mirage és Ancient sem úszta meg. A leglátványosabb változtatás talán Inferno A lerakóján történt. A házból mostantól egyszerűbben kiugorhatnak a játékosok, az erkélyről lekerült a kerítés.

 

Ez első tweet üzenetben ThourCS interaktívan is bemutatja az Ancient, Overpass és Inferno változásokat, kevesebb mint egy perc alatt képbe lehetünk az újításokkal. A Valve ismét hozzányúlt több Counter-Strike skinhez is, érdemes lehet leellenőrizni a raktárakat. Remélhetőleg a játékteljesítményt érintő fejlesztések sem maradnak el novemberben, bőven van min javítani.

Tényleg mindenki csaló a CS2-ben vagy csak szeretünk vádaskodni?

 

×