Az elmúlt évek egyik legjobb, többszörösen díjnyertes roguelike-metroidvania játékát kapják meg teljesen ingyen a Netflix-előfizetők.

2023.10.26. – A Netflixet leginkább az egyre irreálisabban dráguló árszabása miatt szokás kritikával illetni, azt azonban nem lehet elvitatni, hogy az összes szolgáltató közül itt kapják az előfizetők a legtöbb és legváltozatosabb tartalmi kínálatot. Sőt, 2021 novembere óta már játékokat is kapnak a netflixesek, méghozzá teljesen ingyen, az előfizetési díjon felül az összes csomag részeként.

A Netflix pedig nagyon is komolyan veszi a videojátékos részét, ami bár elsősorban mobilokra lett kitalálva, de az egyszerű alkalmi játékokon túl komolyabb, nem ritkán nagyobb volumenű címeket is elérhetünk vele, melyeket az alkotóik PC-n és konzolokon is kiadtak – és árulnak nem kevés pénzért. Ilyen például az Immortality, a Spiritfarer, az Oxenfree 1-2, a Samurai Showdown, a Moonlighter, a Townsmen, a Raji: An Ancient Epic, a TMNT: Shredder’s Revenge, a Valiant Hearts, és még nagyon sok minden más.

Ebbe a díszes kompániába fog október 31-én becsatlakozni minden idők egyik legjobb roguelike, metroidvania, akció-platformere, a Motion Twin 2018-as, és azóta folyamatosan új tartalmakkal frissen tartott játékremeke, a Dead Cells. A letehetetlen, többszörösen díjnyertes roguelike viszont nem egyszerűen bekerül a Netflix Gamingbe, hanem egyúttal magával viszi az összes valaha kiadott kiegészítőjét is – köztük is a legfrissebb, idén kiadott Return to Castlevaniát.

Ez pedig nem kis érték: a mindent is tartalmazó Dead Cells: Medley of Pain Bundle-ért PC-n jellemzően 20.000 forintot, konzolon pedig 14.000 forintot kérnek, amit a Netflix-előfizetők hamarosan ingyen meg fognak kapni. A dologban pedig semmi trükk nincs, sem reklám, sem mikrotranzakció, semmi terelés vagy aljasság nem rondít bele a fantasztikus játékélménybe, csupán elő kell fizetni valamelyik szimpatikus konstrukcióra, majd a Netflix alkalmazásában rányomni a Gaming/Játékok menüpontra.

Mivel a Dead Cells eleve megvásárolható a Google és az Apple mobiláruházaiban, az érintőképernyős irányítással nem lesznek problémáink. Ha viszont jobb szeretjük a kontrollert, akkor papíron azt is támogatni fogja, csupán a telefonhoz/tablethez kell párosítani az irányítót, és már fejest is ugorhatunk a Dead Cells izgalmaiba. De érdemes nagyon vigyázni, mert nagyon hamar és nagyon könnyen rácsavarodik az ember – tapasztalat.

Ha pedig minden igaz, akkor hamarosan egy Grand Theft Auto is bekerülhet a Netflix Gaming játékkínálatába:

A Netflix-előfizetők ingyen kaphatnak egy GTA-játékot

×