A Netflix mindent is megtenne, hogy sikerre vigye a videojátékos vonulatát, ezért most ráhajtüttak a világ legnépszerűbb játékára, a GTA-sorozatra.

2023.10.17. – Meglepően kicsi és kevés figyelem irányul a Netflix videojátékos részére, pedig kifejezetten zseniális, szórakoztató, sőt, még díjnyertes címeket is elérhetünk benne… mobilon. Valószínűleg ez is rémiszthet el sokakat, pedig én, néhai PC-s és jelenlegi konzolos játékosként tanúsíthatom, tényleg megéri néha rányomni a Netflix alkalmazás kontrolleres ikonjára.

Még az alkalmi játékokkal is királyian telhet a trónolás, míg a komolyabb címek – minden túlzás nélkül – konzolos élményt varázsolnak a kisképernyőre. Igen, a Netflixen. Gondolok itt egyébként olyan remekművekre, mint például az Oxenfree, az Immortality, a Kentucky Route Zero, a Twelve Minutes, a TMNT: Shredder’s Revenge, a Valiant Hearts: Coming Home, a Raji: An Ancient Epic, vagy a Spiritfarer. Csak hogy a legnagyobbakat említsem – bár félelmetesen sok időt tudok elnyomogatni a Mahjongban és a Poinpy-ban is.

Az előbbi rövidke felsorolásból azonban egyértelműen leszűrhető, hogy a Netflix nem különösebben rúgná rá az ajtót az olyan gigászokra, mint a Game Pass és a PS Plus, inkább megmaradna az indie vonalon mobilon. Legalábbis ezidáig ez volt a taktika, a piacvezető film és sorozatstreaming szolgáltatás azonban most álmodott egy nagyot, és belépne a nagyok ligájába. Mármint nem a konzolok ellenében, sokkal inkább a játékstreaming harcmezején rántana kardot azzal, hogy elindítaná a saját PC-s és okostévéken elérhető megoldását.

Ehhez pedig nem rest mindent is bevetni: a The Wall Street Journal értesülései szerint ugyanis a Netflix tárgyalásokat folytat a Take Two-val, méghozzá egy saját, a szolgáltató játékkínálatából elérhető GTA-val kapcsolatban.

Itt azonban elég becsapós a történet, azt ugyanis nem tudni, hogy egy teljesen új GTA-ról, vagy egy korábban másik platformra is kiadott etapról van-e szó. Én utóbbira teszem a voksom, már csak azért is, mert a Grand Theft Autónak létezik egy elfeledett, de máig zseniális fejezete, amely remekül illeszkedne a Netflix jelenlegi mobiljátékos portfóliójába.

Ez nem más, mint a GTA: Chinatown Wars,

amit eredetileg Nintendo DS-re és PSP-re adtak ki 2009-ben, később pedig, 2014-ben Androidra is megjelent – ahol 1790 forint fejében a mai napig kapható. Ez azt jelenti, hogy a Liberty City kínai triádjainak háborújáról szóló gengsztersztori eleve készen áll a netflixes debütálásra, csupán össze kéne pacsiznia a feleknek.

Persze a legnagyobb durranás egy teljesen új GTA volna, de tekintve, hogy a T2 és a Rockstar idestova 10 éve csak a GTA V-ből sajtol ki dollármilliókat, és csodamód még a mobiljátékos-mikrotranzakciós trendbe sem álltak bele, aligha valószínű, hogy majd a Netflixnek adják be a derekukat. A Chinatownból viszont szinte biztosan alig folyik már be bevétel, így ha a Netflix jó pénzt szór a lábuk elé, akkor jó eséllyel bekerülhet a szolgáltatás kínálatába.

De mindez egyelőre csak spekuláció, semmi több. Az sem teljesen biztos, hogy a felek egyáltalán tárgyalnak, bár a TWSJ általában igen jól informált. Ha azonban a sejtéseink nem csalatkoznak, akkor a Netflix egy igen remek, ám méltatlanul gyorsan elfeledett, és a játékosok által mellőzött GTA-játékkal gazdagíthatja a játékkínálatának amúgy is színes spektrumát. Reméljük, mert a Chinatown Wars valóban több figyelmet érdemelne.

A legjobb pedig, hogy mindezt csomagtól függetlenül az összes előfizető megkapja – ahogyan az összes eddigi játékot, egyetlen plusz forint elköltése nélkül, kvázi ingyen.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Psszt, hé, te! – Érdekel a 9 legeslegmenőbb GTA V titkos easter egg?

×