A Warzone Ranked felhozatalát folyamatosan figyelgetik a fejlesztők. Egy komplett csapat dönti el, hogy mely játékszereknek kell kikerülnie a módból.

2023.10.25 – A Warzone Ranked megérkezésekor kifejezetten kevés tiltást élvezhettünk. Említésre méltó volt a Riot Shield, pár tárgy és jármű kikerülése, illetve néhány játékmechanikai változtatás. Fegyverkorlátozásokat nem is kaptunk az első pár hétben, mely a Modern Warfare II szigorú szabályainak ismeretében kifejezetten nagy meglepetés volt. Arra azonban számítani lehetett, hogy a Béta időszak tapasztalatai alapján folyamatosan igazítják majd ezeket a fejlesztők.

A Season 4-es Reloaded frissítés aztán ismét megszólalt a Treyarch. Akkor a KV Broadside, A Dragon’s Breath Ammo és az Explosive Ammo után az X13 Auto és a Basilisk került tiltólistára. A fejlesztők folyamatosan monitorozzák a szervereken zajló meccseket, a fegyverek erősségét, a sebzéseket, mindent, ami fontos lehet egy ilyen játékban.Ezt követően pedig egy több tagból álló bizottság dönt arról, hogy mely tárgyak, funkciók vagy épp fegyverek kerülnek fel a tiltólistára. Az elmúlt hetekben ez többször is megtörtént, legutóbb éppen tegnap.

Ezúttal a Haunted Box és a Bloodseeker Grenade repült Warzone Rankedből


Előfordulhat, hogy néhány meccsben még megtalálhatjuk ezeket, hiszen a Treyarch legutóbb is csak a bejelentés után pár órával nyúlt hozzá a játékhoz, ezen nem kell meglepődni, ha ismét így lenne. Fontos kiemelni, hogy ezeket a változtatásokat egy konkrét bizottság elemzi és hozza meg, így biztosan nyomos okuk volt a fejlesztőknek a lista bővítésére. Elméleti síkon a tiltott Warzone tárgyak visszatérhetnek a jövőben, ám eddig erre még nem igazán volt példa.

Ráadásul ezúttal ünnepi tárgyakról beszélhetünk, melyekkel nagy eséllyel már soha nem is találkozunk a Warzone jelenlegi formájában. A múltban több fegyvert, tárgyat is kitiltottak már a fejlesztők, köztük a Thermal távcsöveket vagy épp a fentebb már említett pisztolyokat, shotgunokat. A játékosok üdvözölték a fenti döntést, hiszen a kompetitív módokban nincs szükség ezekre a zavaró tényezőkre, a sima játékmódban azonban bőven megférnek.

Idő előtt kijött a Modern Warfare 3 gépigénye, nem kell a boltba rohanni

×