A Sledgehammer Games ezúttal szakít a hagyományos lineáris kampányküldetésekkel, a Modern Warfare 3 reboot teljesen új lehetőségeket hoz be.

2023.08.22. – Annak ellenére, hogy minden egyes Call of Duty megjelenés hosszútávon a multiról és a battle royale-ról szó, az elején nagyon fontos a jó történet. Minden alkalommal nagyon várjuk a jó kis kampányt, ami kiváló single élményt ad, szemben az online játékmódokkal. Ez alól a 2023-as Modern Warfare 3 sem lesz kivétel, ezúttal azonban a kampány teljesen más lesz.

A Call of Duty kampányok általában olyan látványos harcokat hoznak, mint amilyeneket egy jó kis akciófilmben látunk, némi drámai történetmeséléssel. Bár a CoD játékok kampányait már sok módon variálták, a hosszát, a méretét és az időszakot illetően, egy dolog mindig ugyanaz: a linearitás. Vagyis hogy szépen sorban egyenesen haladunk a történetben és a pályákon, ahogy azt kell.

A Modern Warfare 3 kipróbál valami újat. Szabadságot ad.

A Sledgehammer Games és az Activision tervei szerint teljesen új kampányszemléletet hoz a játékba, kiszámíthatatlan és nem előre megírt pillanatokkal. Az új, nyílt küldetésrendszerrel a Call of Duty olyan játékká válik, ami bizonyos mértékig reagál a játékosok döntéseire.

„Most már tényleg támaszkodunk arra, hogy a motor alkalmazkodjon a playerek játékstílusához. Ha teljesen csendben akarsz játszani, vagy folyton lövöldözni akarsz, a kampány teljesen alkalmazkodni fog ehhez. Segít, akárhogy is akarod játszani” – mondta David Swenson, a Modern Warfare 3 kreatív igazgatója a The Washington Postnak.

Az új rendszer ezen felül új párbeszédopciókat tartalmaz, amik a korábbi döntéseink alapján bukkannak fel. Lesznek olyanok is, amik akkor lesznek elérhetőek, ha a játékosok felfedezik a játék bizonyos szakaszait. A nyílt lehetőségeket tartogató küldetések pontos jellege még nem ismert, és az sem világos, hogy a rendszer hogyan alakítja a történetet a döntéseink alapján.

Valószínűleg arról van szó, hogy a kampány alatt már nem kell az előre megírt történetet követnünk. Elmehetünk más küldetésekre is, akkor amikor akarunk. Sőt egyes döntéseink a játék előrehaladását és a történetet is befolyásolhatják. A lényeg, hogy a korábbi – nyomd végig a kampányt és kész – szemlélet helyett szabad kezet kapunk a végigjátszásban.

A Modern Warfare 3 egyébként november 10-én jelenik meg, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és PC-re. Reméljük, hogy az új kampány valóban szabadságot ad majd, és mindenkinek egyedi végigjátszása lesz.

Ezt láttad már?

Magyarok is mennek a Gamescom 2023-ra – Élőben nézheted az Unibeten

×