A többmilliárd dollár bevételt hozó videojátékok után közösségi finanszírozás kell, hogy megtörténjen a Call of Duty társasjáték. Azt is tudni mikor jöhet.

A Call of Duty társasjátékot az Arcane Wonders asztali játékokkal foglalkozó cég fejleszti, és elvileg ezért, a külső cég belépése miatt van szükség arra, hogy a Kickstarteren gyűjtsenek pénzt a projektre – írja Robert Geistlinger igazgatóra hivatkozva a Polygon.

„Elég gyakori, hogy a társasjátékok esetében tömegfinanszírozás történik, és természetesen ez egy hivatalosan licencelt játék, amelyet mi készítünk, itt az Arcane Wondersnél”

– mondta a vezető, megjegyezve: „az Activision csapata csodálatos partner volt, hiszen lehetővé tették számunkra, hogy az ő világukban alkossunk, de végső soron ez a mi kalandunk, amit a játékosoknak szánunk, és ez a csapat kedvesen megengedte, hogy minden olyan eszközt és platformot használjunk, amit szükségesnek érzünk ahhoz, hogy a játékunk legjobb verziójával álljunk elő a rajongók számára”.

A PC Gamer azért szóva teszi, hogy a finanszírozás átterelését a Kickstarterre némileg pofátlannak érzi, mert hivatalos Call of Duty termékként feltételezhető, hogy az Activision részvétele mélyebb annál, amit Geistlinger állít. A portál szerint elég frusztráló látni, hogy az eredetileg kis stúdiók ismeretlen projektjeinek felkarolására használt Kickstartert (ami sikeresen nyitott kaput lelkes mikrovállalkozásoknak a mainstream felé) olyan sokmilliárd dollárral gazdálkodó óriások kezdik el learatni, amint az ActiVision. Emlékeztetnek: a Modern Warfare 2 reboot több mint 800 millió dollárt keresett egyetlen hétvége alatt 2022 novemberében. Ennek a pénznek akár egy mikroszkopikusan vékony szeletkéje is elég lenne egy társasjáték piacra dobására.

 

De, ahogy a tábla game gyártója is mondja, manapság már csak így mennek a dolgok: az elmúlt években olyan játékokból is a Kickstarteren lett társas, mint a Monster Hunter, a Wolfenstein és a Cyberpunk 2077. Mindegyik kampánya hatalmas siker volt, és borítékolható, hogy a Call of Dutyé is az lesz.

A hivatalos CoD társas valószínűleg 2024-ben jelenik meg, egy még az idei évben elinduló Kickstarter-kampányt követően. A játék az az Arcane Wonders ígérete szerint az ismert Call of Duty-élményt hozza majd, „jellegzetes fegyverekkel és egyedi harci képességekkel, ikonikus térképek izgalmas választékával, különböző intenzív játékmódokkal, intuitív akciórendszerrel és csapat alapú küldetési célokkal”.

Mindeközben a videojátékban:

Túl agresszívak a Call of Duty AI botjai? – Végre reagáltak a fejlesztők

 

×