Már nem kell sokat várni a Star Wars videojáték-univerzum egyik legjobb játékának új megjelenésére. A remastered verzió is ütősnek ígérkezik.

2023.10.25. – Brutális felbontást, jó magas képkockasűrűséget, fejlett felépítést és persze Erőtől duzzadó játékmenetet ígér a Star Wars franchise videojáték-történetének egy klasszikus darabja, újragondolva. Az új verzió a Nightdive Studios és a LucasArts közös munkája. A pár hónappal ezelőtti bejelentéséhez képest pedig irdatlanul hamar, már a jövő év első negyedévében piacra kerül.

Forrás: Nightdive Studios

Hivatalos megjelenési dátumot kapott a Star Wars: Jedi Knight sorozatban megjelent Star Wars: Dark Forces remastered verziója. Az 1995-ös játékot anno elsősorban azért dicsérték, mert rendkívül akciódús és intenzív volt, ráadásul egy addig el nem mesélt időszakot mutatott be.

A Dark Forces egy mély és izgalmas történetet kínált, amelyet a főszereplő, Kyle Katarn szemszögéből éltek meg a játékosok – persze a Birodalom ellen harcolva.

A játék elég nehéz volt ahhoz, hogy a gamereket kihívás elé állítsa, de nem volt annyira kemény, hogy elriassza őket. A pályák és az ellenfelek kellően változatosak voltak, így mindig tartogatott újabb és újabb kihívásokat. Kialakult körülötte egy modding közösség is, ami hozzájárult a játék sokáig tartó népszerűségéhez. Mindemellett erősítette a rajongói hűséget, hiszen a hanghatásai és a zenei aláfestése remekül visszaadta a Star Wars filmek hangulatát.

Star Wars™: Dark Forces Remaster a Nightdive szerint „fejlett 3D rendereléssel, modern gamepad-támogatással, trófeákkal, achievementekkel és sok minden mással” fog rendelkezni. Mindezen felől – platformtól függően – akár 4K felbontást és 120 képkocka/másodpercet is támogatni fog. A játék a bejelentés szerint 2024. február 28-án érkezik, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Series X|S-re, Nintendo Switchre és PC-re.

Ezt meg nem láttuk jönni, de király:

Ez poén: Ilyen lenne a Star Wars, ha 1923-ban készült volna

×