Precedens értékű per lehet, úgyhogy szorítunk a gamereknek, akik nem hagyják annyiban, hogy a Star Wars játék kiadója átverte őket.

2023.09.26. – Mindannyiunk számára érdekes lehet annak a keresetnek a benyújtása, ami csoportos pert akaszt a Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords portját készítő és kiadó Aspyr Media, illetve Saber Interactive nyakába. Ha a cégek ellen összefogó gamerek nyernek, az komoly figyelmeztetés a stúdiók felé. Megtanulhatják, hogy nem jó szórakozni a közönséggel, mert hiába rajongók, nem tűrik, ha nem azt kapják a pénzükért, ami be lett ígérve.

Forrás: Kotaku

A KOTOR 2 tavaly júniusban jelent meg Nintendo Switchre. A portot azzal az ígérettel harangozták be, hogy tartalmazni fog egy rajongói DLC-t. Ez a Restored Content Mod lett volna, ami visszaállítja a sietve kiadott játékból az idő szorítása miatt törölt részeket. A kiegészítő végül nem került bele a Star Wars játékba, ami rendesen felpaprikázta a vásárlókat. Sokan arra hivatkoztak, hogy kifejezetten a Restored Content Mod miatt vásárolták meg elővételben a game-et, aminek a megjelenése előtt néhány nappal egyszer csak azt közölte Aspyr, hogy mégsem lesz benne. Mivel a kontent a Star Wars játék egyik legjobban várt extrája volt, a vevők okkal érezhették átverve magukat.

Indul a per a KOTOR 2 hiányzó tartalmai miatt

A játékosok nem hagyták annyiban a dolgot és Ray Kim ügyvéd segítségével csoportos pert akasztottak a videojáték-fejlesztő és kiadó Aspyr nyakába. A keresetet benyújtották, most az alperes cégeknél pattog a labda, hogy reagáljanak a vádakra, amelyek szerint megvezették a vásárlóikat. Nehéz lenne bizonyítani az ellenkezőjét. A vádirat szerint a Star Wars KOTOR 2-t egyenesen

a „hivatalosan soha ki nem adott” Restored Content Moddal hirdették , és a játék ennek hatására gyorsan a Nintendo e-Shop legvártabb címe lett.

A rajongóbázis körében konszenzus uralkodik azzal kapcsolatban, hogy a KOTOR 2-t csak a helyreállított tartalommal együtt érdemes játszani. Távolról sem olyan anyagról van szó egyébként, amiről az eredeti fejlesztő, az Obsidian úgy ítélte meg, hogy nem illik a játékba. A nagy részét tényleg csak időhiány miatt távolították el belőle.

A The Gamer megjegyzi: minden szimpátia és mellettük szóló érv ellenére nem biztos, hogy a pert indító gamerek sikerrel járnak. Az ugyanis, hogy a már megvett játékból időnként tartalmat törölnek a fejlesztők, rideg iparági valóság, ami elég gyakran előfordul. Ráadásul, ha pénzvisszatérítés nem is történt a vásárlók felé, az Aspyr kárpótlásként felajánlott nekik egy-egy Steam kulcsot a KOTOR 2 PC-s változatához, amiben a kérdéses tartalmak is benne vannak. Kérdés, hogy ez kielégítő lesz-e az ügyben döntő bírónak, mert a gamereknek finoman szólva sem volt elég. És megértjük.

Ez az egész nem túl jó reklám a várva várt remake előtt:

A KOTOR remakeben alapjaiban lesz más a harcrendszer, mint a klasszikusban

×