Arra kérték a mesterséges intelligenciát, hogy képzelje el, milyen lenne a nagysikerű Star Wars film, ha 1923-ban készült volna.

2023.10.22. A Csillagok Háborújának mára bizony igen kiterjedt világa és története van, köszönhetően a rengeteg filmnek és sorozatnak. A franchise azonban nem indult zökkenőmentesen, sokan nem hittek benne, amikor elkezdték forgatni. Mára mégis a világ legismertebb filmjei közé tartozik. A Star Wars IV: Egy új reményt eredetileg 1977-ben mutatták be, szóval nem egy mai darab. De mi lett volna, ha jóval korábban készül? Mondjuk nem 46, hanem 100 évvel ezelőtt?

Erre kereste a választ egy Youtube csatorna. A helyzet az, hogy 100 évvel ezelőtt még a némafilmek korát éltük, azt a kort, amikor a filmekben a jeleneteket feliratokkal szakították meg, leírva a cselekményt. Nemrég a douggy nevű csatorna arra kérte az AI-t, hogy mutassa meg, milyen lenne a Star Wars 1923-as változata. Hát ilyen.

Star Wars 1923

Az első filmet egyébként 1977. május 25-én mutatták be a mozikban, ahol néhány hét alatt a filmtörténelem egyik legsikeresebb alkotása lett, több mint 798 millió dolláros bevétellel világszerte. Ekkor még szimplán Csillagok háborúja volt a címe (ahogyan a regényváltozatnak is). Valószínűleg a forgalmazó nyomására, arra az esetre készülve, ha a film megbukna és nem tudnák elkészíteni a Lucas által eleve tervbe vett folytatásokat. A siker hatására a nyolcvanas évek elejétől már a Lucas által tervezett epizódokra utaló címekkel vetítették. Szerepel az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című könyvben is.

Ezt láttad már?

Tudtad? – Magyar zenészek játszották a Lords of the Fallen zenéit

×