A Call of Duty Next eseményen egyetlen egy szó sem esett az alig egy éves DMZ módról. A rajongók rögtön aggódni is kezdtek.

2023.10.25. – Szeptember és október igazán izgalmas volt a Call of Duty MW II, Warzone netán DMZ rajongóknak. Rengeteg extra információt megtudhattak a november 10-én érkező Modern Warfare III-mal kapcsolatban. Az október eleji Next esemény után pedig nem volt megállás, napokon belül el is startolt a béta változat. Első héten a PlayStation játékosok, exkluzív módon élvezhették a címet, aztán második héten az Xbox és PC felhasználók is becsatlakozhattak. Alapvetően pozitív élményekkel távozott a közösség, a fejlesztők szerencsére rengeteg visszajelzést meghallgattak és implementáltak is az elmúlt hónapok folyamán.

A DMZ-vel nem biztos, hogy találkozhatunk a menüben

Nem biztos, hogy találkozhatunk a menüben a DMZ-vel

A közösség azonban nem teljesen elégedett, de nem a fő játékkal vannak problémák. A Call of Duty Next eseményen négy témakört és érintettek a fejlesztők. A Modern Warfare III és Warzone újdonságai mellett terítékre került a mobilos Warzone, illetve dedikált bemutatót kapott a zombi mód is. Ez szép és jó, egy kis hiányérzet azonban mégis maradt. Az Activision munkatársai egy szót sem ejtettek a DMZ módról, mintha nem is létezne. Egyből beindult a pletykagyár, hogy mi is lehet a jövője az alig egy éves fejlesztésről.

A Modern Warfare III-ban lesz DMZ?

 

A Call of Duty fejlesztői többször is tisztázták a különálló játékmód sorsát, ám nem árt felkészülni a novembertől esedékes időszakra. Kezdjük is a rossz hírekkel:

  • A játék nem kerül át a Modern Warfare III alá, a korábbi kliensben kell majd megkeresnünk, ha játszadozni támadna kedvünk.
  • Nem kapja meg a Modern Warfare III – Warzone legújabb pályáját, Urzikstant. Ahogy hatalmas eséllyel a jövőben visszatérő Rebirth Island és Fortunte’s Keep helyszínekről is le kell mondania a mód rajongóinak.

Jó hír azonban, hogy a DMZ továbbra is támogatni fogja az eddigi pályákat. A játékosok fejest ugorhatnak Al Mazrah, Ashika Island, Vondel, Building 21 és Koshchi Complex helyszínekben. A fejlesztők továbbra is támogatni fogják a játékot, annak ellenére is, hogy az új kliensbe nem kerül át. Hosszútávon azonban szinte elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb búcsút intsünk a DMZ-nek. A Modern Warfare III zombi módja gyakorlatilag a DMZ és zombi módokat ötvözi, így a fejlesztőknek nem éri meg két hasonló módra koncentrálni. A decemberi integráció előtt friss információkkal is gazdagodunk majd a DMZ jövőjével kapcsolatban, ám nem sok jóra érdemes számítani.

Szereted a Warzone sniper fegyvereit? – Ez vár rád decembertől

×