A biztonsági kamera lekapta, ahogy két betörő a plafonon keresztül érkezik a boltba, hogy 9 millió értékben lopjanak Pokémon kártyákat. Baj lett a vége.

2023.10.24. – Az igazság az, hogy Pokémon kártyákkal foglalkozni az utóbbi években igen jövedelmező vállalkozás. A legritkább eredeti lapok ugyanis nagyon sokat érhetnek a piacon, szóval a világon pörög a kártyabiznisz. Egy-egy igazán ritka darab pedig akár milliókat is érhet. Pontosan ezért szaparodtak el az utóbbi időben azok a betörések is, amiknek célja Pokémon-kártyák lopása volt.

Most két tolvaj viszont olyan rablást hajtott végre, amit viccesen reagált le maga a bolt, amit kifosztottak. Október 16-án a Columbusban található UGA Games nevű boltra váratlanul betörők csaptak le. A két tolvaj az épület raktárhelyiségének plafonjából érkezett az üzletbe. A boltból 40.000 dollár értékű (kb. 15 millió forint) árucikket vittek el, köztük egy PS5-öt, ritka játékokat, egy Xbox Series X-et, valamint 25 000 dollárnyi Pokemon-kártyát. Annak ellenére, hogy valóban nagy értékben vittek el cuccokat, a bolt tulajdonosai kárörvendők. Az üzlet azzal vigasztalódik, hogy a duó megsérült az akció közben, sőt: a közösségi oldalakon gúnyolódott rajtuk.

Pokémon-tolvajok

A UGA Games tulajdonosa, Levi Crotinger szerint a duó valószínűleg betört egy, az övével szomszédos üres épületbe, hogy bejusson a boltba. A biztonsági felvételeken látható, ahogy az egyik tolvaj beveri a fejét egy kijelzőbe, és fájdalmában össze is esik, mielőtt a társa odamegy hozzá.

„Melyik rész a viccesebb? 1: Az egyik tolvaj szétveri az arcát egy kijelzőn. 2: A tolvaj egy percig a földön fekszik, miután beverte az arcát. 3: A másik tolvaj megvigasztalja sérült barátját, majd folytatják a rablást? Szavazz egy számmal, és indokold meg, hogy miért”írta a bolt a Facebookon.

A bolt tulajdonosa később az NBC-nek azt mondta: nem nyertek. Lehet, hogy elvett tőlem valamit, de összességében megalázta magát, ahogy a kamera előtt szétverte az arcát” .

Bár a nyomozás még tart, eddig még nem kapták el a tolvajokat. Egyelőre úgy tűnik, hogy a tolvajok vannak jobb helyzetben, hiszen majdnem 15 millió forint értékben loptak cuccokat, köztük 25 ezer dollár értékben Pokémon-kártyákat. Egyébként nem ez az első eset, hogy betörők egy szomszédos épületet használnak Pokémon-kártya lopáshoz. Még 2022-ben két tolvaj áttörte egy üzlet falát, hogy 150 ezer dollárnyi kártyát lopjon el, de végül egy évvel később elfogták őket.

Borítókép: FACEBOOK/UGAGAMESTORE

Ezt láttad már?

Többen úgy vélik, hogy a WoW orkjait a magyar mitológia ihlette

×