Soha, egyszer sem fordult elő a PlayStation történetében, hogy egy nap alatt ekkora példányszámban kelt volna el egy exkluzív game. Arat a Spider-Man 2.

2023.10.24. – Ünnepelhetik új kedvencüket a Spider-Man fanok, mert ekkora siker mellett biztos, hogy vastagon ellátják majd új tartalmakkal, a történet folytatása pedig nem is kérdés. A Sony közölte: a Marvel’s Spider-Man 2 a PlayStation Studios történetének leggyorsabban fogyó játéka.

„Nagyszerű hírek, Pókember-rajongók”

– áll a hivatalos PlayStation X-profilon közzétett tweetben. „A Marvel’s Spider-Man 2 több mint 2,5 millió példányban kelt el az első 24 órában. Köszönjük, ezt a szárnyaló rajtot!”.

A VGC megjegyzi: a közlemény mögé nézve azért óvatosabban kell kezelni a sosem látott sikerre hivatkozó bejelentést. Az „eladott” példányszám ugyanis nem egyenlő például a ténylegesen kézhez kapott mennyiséggel. A kiadókra jellemző, hogy az előzetesen felmért igények alapján boltokba szállított fizikai kiadványokat úgy veszik számításba, mintha azokat már haza is vitték volna a gamerek. Az oldal persze nem állítja, hogy ezúttal is így történt, csak közli, miheztartás végett. A játék ugyanakkor olyan siker, amiről gond nélkül elhisszük, hogy az első készleteket 24 óra alatt elkapkodták a kiskereskedelemből. A digitális eladásoknál meg nyilván nincs mennyiségi kérdés: darabra meg lehet mondani mennyien vásárolták meg.

Forrás: Insomniac Games

A Sony összegzése alapján még soha nem volt olyan PlayStation exkluzív, amit ennyien vettek volna meg az első 24 órában. A nagy jelzőkkel persze eddig se fukarkodtak. Ezt megelőzően a God of War: Ragnarök volt a PlayStation „leggyorsabban fogyó” játéka: a megjelenése után nem sokkal azt állították róla, hogy a debütáló héten 5,1 millió példányban kelt el (ez esetben az első 24 óra adatait nem közölték). Még korábban, 2020 nyarán a The Last of Us Part 2 volt az ügyeletes „leggyorsabb”, több mint 4 millió példánnyal, míg az egyel előtte lévő rekorder az első Spider-Man játék lett, 3,3 milliós eladással, három nap alatt. Jól látható, hogy az így tálalt számok inkább ügyesen bűvölt marketinges infók, mintsem hideg statisztikai adatok.

De Spider-Man 2 azért nem ok nélkül hatalmas siker:

Záporoznak a 10/10-ek – Minden idők egyik legjobb szuperhősös játéka a Spider-Man 2

×