A Sony megerősítette, hogy továbbra is szeretné kiadja a PlayStation exkluzív játékokat PC-re. Nem nehéz kitalálni, hogy miért.

Mindenki tudja, hogy a Sony az utóbbi években úgy döntött: kiad néhány nagyon jól sikerült PlayStation exkluzív játékot PC-re is. Mondani sem kell, a Pókember vagy a God of War (2018) PC-s kiadása hatalmas siker lett, a PC-sek pedig várják a további megjelenéseket. Hasonló várakozás előzte meg a The Last of Us Part 1 PC-s megjelenését, ami a Naughty Dog küzdelme ellenére sincs még tökéletes állapotban. Ennek ellenére az egyértelmű, hogy a Sony-nak nagyon bejött a dolog, így a jövőben még több PC-s portot szeretnének kiadni.

A vállalat 2022-es pénzügyi jelentéséből az derült ki, hogy jól keresnek a PC-s portokkal, szóval még több lesz.

A Sony egy dokumentumban tette közzé az elmúlt évek pénzügyi jelentéseit, amiből egyértelműen kiderül, hogy rengeteg pénzt kaszáltak a PlayStation exkluzív játékok PC-portjából. A számokkal senkit nem szeretnénk untatni, elég az hozzá, hogy a Sony PlaySation 5 eladása rettenetesen szárnyal, és még úgy is megéri kiadni a PC-s portokat, hogy a játékosok kevesebb szoftvert vesznek a 70 dolláros ár miatt.

A Sony a 2022-es pénzügyi évben olyan játékokat hozott el PC-re, mint a Marvel’s Spider-Man Remastered, a Sackboy: A Big Adventure, a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, a Returnal vagy a The Last of Us Part 1. Ez minden szempontból elég erős felhozatal. (Csak a rend kedvéért: a God of War-ról nem feledkeztem meg – 2022 januárjában jelent meg PC-re, tehát a pénzügyi éveket tekintve 2021-es megjelenés).

A lényeg azonban az, hogy minden jel szerint a Sony játékrészlege nagyon jól teljesít, így még több PC-s megjelenésre számíthatunk. A Sony egy másik dokumentumban azt írja: „célunk, hogy folytassuk az új címek létrehozását, a PC-s megjelenések bővítését és a live szolgáltatások fejlesztését”.

Hogy pontosan milyen játékok érkeznek a PS kínálatából PC-re legközelebb, azt persze nem lehet tudni, de erős a gyanúnk, hogy a God of War: Ragnarök vagy éppen a Last of Us Part 2 már tervben van. Te minek örülnél PC-n?

Ez is érdekes:

INGYEN ki lehet majd próbálni a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty DLC-t

 

×