Kevésbé pezseg új címektől az év utolsó előtti hónapja, mint a korábbi években, de akad pár videojáték, amiért nagyon várjuk a novembert.

2023.10.24. – Nyakunkon a november, ami videojáték szempontból a csúcsszezon része kellene, hogy legyen, de az idei karácsony előtti időszak mintha kevésbé lenne forgalmas, mint a korábbi években. Ilyen október után mondjuk, amikor egymást érték az AAA megjelenések, az Assassin’s Creed Mirage-tól a Marvel’s Spider Man 2-ig, talán nem is baj, ha pihentetjük kicsit a bankszámlát. Nem mintha nem lenne mire költeni, hiszen akad azért 8 olyan cím, aminek nehéz lesz ellenállni – nézzük is! De szólunk: nem teljesség igényével készült novemberi kiadványlistáról van szó, és kifejezetten szubjektív válogatás!

Forrás: ActiVision

1. RoboCop: Rogue City

Ezt a klasszikus, vérmocskos sztorit aligha kell bemutatni, ugye? Éld át a legendát, légy részese a részben ember robotrendőr és hóhér ikonikus sztorijának! Nem aprózták el: több mint 20 különböző fegyverrel hentelheted az ellent, egy – az eddig látottak alapján – veszettül látványos akció FPS-ben. Az erőd és minden kibernetikus képességed folyamatosan fejleszthető, hogy a végén tényleg egyszemélyes hadsereggé válj, de ennek egyre több és egyre vérmesebb ellenség a legkevésbé se fog örülni. A döntéseid pedig nagyban befolyásolják a védelmedre bízott civilek sorsát. Arat a halál – november 2-től, PlayStation 5-ön, Xbox Series X|S-en és PC-n.

2. The Talos Principle 2

Elgondolkodtató, első személyű puzzle-alapú videojáték, ami az első játék filozófiai témáit és lenyűgöző környezetét veszi alapul, csak éppen sokkal újabb és frissebb kihívásokkal bővíti a világát. Az emberiség kihalt, de a kultúrája a robotok városában tovább él. Itt bonyolódsz elképesztő kalandokba: minél többet fedezel fel, annál jobban megérted a kozmosz természetét és a civilizáció céljaival kapcsolatos kérdéseket. Egy jobb holnap elveszett ígérete, az emberi hibák ismétlődésétől való félelem, az értelembe vetett hit megingása és a lemondás az emberiségről – egyszóval, nagyon nagy érzelmi és értelmi hullámvasút. A döntéseid pedig nagyban befolyásolják a történéseket, szóval csak ésszel! PC-re és PlayStation 5-re jön, november 2-án.

3. The Invincible

Sci-fi rajongók öröme és boldogsága: ha jól sikerült, maguk alá fognak pisilni a gyönyörűségtől. Az emberiség egyeduralmának kérdéseit erősen átértékelő, sztorivezérelt játék az ikonikus sci-fi író, Stanisław Lem karcos fantáziavilágában játszódik. A Legyőzhetetlen című regény alapján a Regis III. bolygóra érkezve a tudós Yasna szerepében kell különböző atompunk eszközöket bevetni a Kondor űrhajó eltűnt legénysége utáni kutatás során. Váratlan fenyegetések, kritikus döntések, egy filozofikus és izgalmas, tudományos megközelítéseket vastagon felvonultató sztoriban. Várjuk! November 6-án érkezik, PC-re.

4. Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Bár első ránézésre nem látszik rajta, de ugyebár a Yakuza videojáték franchise spin-offjához van szerencséd. A történet, amit elmesél, a Yakuza 6: The Song of Life (2016), a Yakuza: Like a Dragon (2020) és Like a Dragon: Infinite Wealth (2024) eseményeit fűzi össze. A múltadat a családod jövője érdekében eltörlő legendás jakuza, Kazuma Kiryu szerepében találod magad. Miután megrendezted a halálod, konfliktusba keveredsz egy titokzatos alakkal, aki megpróbál előcsalni az árnyékból. A SEGA játékához lebilincselő akciókat, csonttörő harcokat, izgalmas karaktereket és tevékenységekkel teli, vibráló helyszíneket ígérnek a fejlesztők. November 9-től vághatsz neki, PC, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X|S platformokon.

5. The Day Before

A The Day Before egy nyílt világú, masszív multiplayer online túlélőhorror. A végezetesen veszélyes, világjárvány sújtotta és utána csak döglődő Amerikában játszódik. Mindenhol húsra éhező fertőzöttek és egymást élelemért, fegyverekért vagy autókért gond nélkül legyilkoló túlélők. Ebben a világban ébredsz tökegyedül, magányosan, úgy, hogy alig emlékszel valamire. Ideje megmozgatnod minden találékonyságodat bátorságodat és leleményességedet, ami kell a túléléshez, meg ahhoz, hogy válaszokat, erőforrásokat találj. November 10-től érhető el, PC-n és GeForce Now-n.

6. Call of Duty: Modern Warfare III

Nem lennénk önmagunk, ha ezt nem emeltük volna ki a listán. „Megszoksz, vagy meghalsz” a végső ellenség elleni harcban – üzeni a leírás a játékhoz, ami a rekordokat döntögető Call of Duty: Modern Warfare II közvetlen folytatása. Price kapitány és a 141-es különítmény ezúttal tényleg a legnagyobb(nak tűnő) fenyegetéssel néz szembe, az ultranacionalista Vladimir Makarov személyében. A világuralomra törő terrorista elleni küzdelem talán még sosem volt olyan embert próbáló, mint most – ideje rendezni a régi számlákat! November 10-én érkező videojáték, PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S és Xbox Series X platformokra.

7. Super Mario RPG

Mario, Bowser és Peach új kalandja. Hőseink arra társulnak, hogy helyreállítsák a kívánságokat teljesítő Star Roadot, és megállítsák a bajkeverő Smithy Bandát. Könnyen játszható RPG-kalandnak ígérkezik, szuper igényességgel frissített grafikával és készített cinematic bejátszásokkal, amelyek talán még szerethetőbbé teszik Mario, Bowser és Peach karakterét, de felvonultatja Mallow és Geno váratlan szövetségét is. A kortalan kaland – akár gyerek vagy, akár felnőtt – könnyed szórakozást ígér, persze Nintendo Switchen, november 17-től.

8. Persona 5 Tactica

Egy különös incidens után a Fantomtolvajok egy bizarr birodalomba tévednek, ahol a lakosság zsarnoki elnyomásban él. A Légionáriusok nevű katonai csoporttal együtt komoly veszélyben találják magukat, mígnem egy Erina nevű titokzatos forradalmár megmenti őket, és csábító ajánlatot tesz, persze némi segítségért cserébe. Milyen igazság rejlik Erina és a Fantomtolvajoknak felkínált alku mögött? Győzd le az ellenségeidet erős Personákkal, válogatott fegyverekkel, és töröld el őket stílusosan egy igazán friss, új taktikai RPG-ben! Ez a videojáték november 17-től érhető el, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, PlayStation 4 és PlayStation 5 platformokon.

Ezekre viszont már csak ebben a hónapban tudsz lecsapni:

Utolsó esély – Ez a 7 játék kerül ki a PS Plus kínálatából novemberben

×